ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΠΡΕΣΠΕΣ 2016"

Ξεκινάνε σήμερα το βράδυ οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ΠΡΕΣΠΕΣ 2016.Όπως είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού εκδηλώσεων ΠΡΕΣΠΕΣ κ. Γιώργος Λιάνης «στο φετινό πρόγραμμα κυριαρχεί μια ποικιλία πολιτιστικών γεγονότων. Όλες οι τέχνες σχεδόν υπηρετούνται. Το θέατρο, η μουσική, ο χορός, οι εικαστικές τέχνες, η παράδοση και το τραγούδι. Στόχος των εκδηλώσεων των «ΠΡΕΣΠΩΝ» παραμένει πάντα να αναδειχθεί το, μήνυμα της ειρήνης σε περιοχές που τις πορφύρωσαν οι πόλεμοι από τα χρόνια του Βυζαντίου μέχρι πριν λίγο καιρό, να αναδειχθεί το βυζαντινό μεγαλείο της Πρέσπας που είναι «το Ρόδο Αμάραντο» του ποιητή και να γίνει σταυροδρόμι αγάπης και ομόνοιας για τους Έλληνες».Στις 26 Αυγούστου στο Μουσείο σύγχρονης τέχνης της Φλώρινας, ο ηθοποιός Βασίλης Παπαβασιλείου παίζει στο λαμπρό μονόλογο «σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πείς και ένα τραγούδι» που ήταν τον χειμώνα η πιο ξεχωριστή παράσταση στην Αθήνα. Το ίδιο βράδυ στον ίδιο χώρο θα επακολουθήσει ρεσιτάλ της Ηρώ Σαϊα και του Νεοκλή Νεοφυτίδη σε τραγούδια επιλεγμένα από τον Σταύρο Ξαρχάκο.Το Σάββατο 27 Αυγούστου το μεσημέρι θα γίνουν τα εγκαίνια της Δημόσιας βιβλιοθήκης του Αμυνταίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Μετά το πέρας των εγκαινίων στον περίβολο της βιβλιοθήκης η Σοφία Σπυράτου σκηνοθέτησε ένα μικρό θεατρικό δρώμενο με τίτλο οι «Κυρίες των Λιμνών». Το βράδυ του Σαββάτου στον Άγιο Αχίλλειο γίνεται η κεντρική εκδήλωση των εκδηλώσεων «ΠΡΕΣΠΕΣ 2016» με τον Διονύση Σαββόπουλο και την Ελένη Βιτάλη.
Την Κυριακή 28 Αυγούστου στο ιστορικό κτήριο του «Αριστοτέλη» θα γίνει ημερίδα με θέμα το προσφυγικό στην οποία θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης. Το βράδυ της Κυριακής στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης σε μια συναυλία με τα σπάνια τραγούδια του συνθέτη. Πρόγραμμα αυστηρό που να ταιριάζει και στο γεγονός ότι το ‘Εργατικό Κέντρο’ της Φλώρινας γιορτάζει τα 75 χρόνια της ύπαρξης του. Τα περισσότερα τραγούδια του Μικρούτσικου είναι συνδεδεμένα με τους κοινωνικούς αγώνες του λαού μας.Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα τιμήσει τον βραβευμένο με «Πούλιντζερ» φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη για τις βαθύνοες φωτογραφίες των προσφύγων στα νησιά μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)