ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΩΡΕΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς 1. Πολιτισμού και Αθλητισμού 2. Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με θέμα: Απαλλαγή από τη φορολογία των δωρεών ιδιωτών προς αθλητικούς συλλόγους, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.
Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
Κύριε Υπουργέ,
Οι κατά τόπους αθλητικοί σύλλογοι αποτελούν τις κοιτίδες, τα εκκολαπτήρια των νέων αθλητών και μελλοντικών πρωταθλητών. Εκεί δημιουργούνται οι νέοι που στο μέλλον θα μας κάνουν υπερήφανους σε διεθνές επίπεδο και θα διαφημίσουν τη χώρα μας και τον πολιτισμό μας.
Ο αθλητισμός, εκτός από την εξασφάλιση μιας υγιούς και ποιοτικής ζωής, αποτελεί για τους νέους μας και ένα ισχυρό αντίβαρο, μια εναλλακτική στους σύγχρονους κινδύνους και τα προβλήματα που βρίσκουν καθημερινά μπροστά τους (ναρκωτικά, εγκληματικότητα, σχολικός εκφοβισμός, μοναξιά, απογοητεύσεις, κ.ά.). Ο αθλητισμός βοηθά στην κοινωνικοποίηση του ατόμου, προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις και διδάσκει στο άτομο πως μέσα από την προσπάθεια και την υγιή άμιλλα μπορεί να καταφέρει πολλά και να ξεπεράσει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό.
Λόγω της οικονομικής κρίσης, η κρατική χρηματοδότηση είναι πλέον από ελλιπής έως ανύπαρκτη και η τεράστια αυτή προσπάθεια συντηρείται αποκλειστικά και μόνο από χορηγίες ιδιωτών. Η οικονομική αυτή βοήθεια που ουσιαστικά έχει πάρει πλέον τη μορφή φιλανθρωπίας και δεν είναι ανταποδοτική για το χορηγό, υπόκειται κανονικά στη φορολογία εισοδήματος και δεν απαλλάσσεται, με αποτέλεσμα συνεχώς να λιγοστεύουν οι «θαρραλέοι» χορηγοί, με κίνδυνο να κλείσουν τα γήπεδα και να γεμίσουν οι καφετέριες.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί
Σκοπεύετε να προχωρήσετε σε απαλλαγή από την φορολόγηση των δωρεών προς τους επίσημους αθλητικούς συλλόγους;
Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)