ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ “ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ” ΔΟΛΟΣ, ΑΦΕΛΕΙΑ Η ΑΓΝΟΙΑ;

Το τελευταίο διάστημα, η παράταξη του ΤΕΕ/ΤΔΜ “Νέα πρόταση Μηχανικών” επιδίδεται σε ένα μπαράζ επικοινωνιακών ενεργειών που βάλλουν εναντίον της Περιφερειακής Αρχής και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.Η χρονική στιγμή, το ύφος, αλλά και οι πηγές των στοιχείων, στα οποία αναφέρεται ο επικεφαλής της παράταξης και η “Επιτροπή”, γεννούν πολλά ερωτηματικά, τόσο για τη σκοπιμότητα αυτής της πλήρως αβάσιμης επίθεσης, όσο και για τις διαδικασίες που αποκτήθηκαν ή κατασκευάστηκαν τα στοιχεία, στα οποία βασίζεται αυτή η κριτική.Δεν αντιλαμβανόμαστε ούτε το πνεύμα, ούτε το ύφος, με το οποίο ο επικεφαλής και η επιτροπή της παράταξης αφήνουν αιχμές περί αποτελεσματικότητας των τοπικών πολιτικών και των υπηρεσιακών παραγόντων, κάνοντας, μάλιστα, λόγο για απεντάξεις έργων, παρότι έχει κατ’ επανάληψη εξηγηθεί απο την υπηρεσία, τόσο το τι ισχύει για έργα που δεν ολοκληρώθηκαν, αλλά παρουσιάζουν ωριμότητα, όσο και το τι ισχύει για έργα που δεν μπορούν να μεταφερθούν με ευθύνη των φορέων υλοποίησής τους. Επίσης, δεν αντιλαμβανόμαστε το σκεπτικό, με το οποίο εστάλη την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 και λίγο πριν τα μεσάνυχτα (!) έγγραφο στην Υπηρεσία, με το οποίο διαβιβάζεται συνημμένο πόρισμα, για να τεθεί υπόψη της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΠ ΠΔΜ 2014-2020 την επόμενη μέρα. Ως γνωστόν, η Επιτροπή Παρακολούθησης αποτελεί όργανο με συγκεκριμένο ρόλο και συγκεκριμένα μέλη με δικαίωμα ψήφου και σε καμία περίπτωση δεν είναι χώρος άσκησης μικροπολιτικής. Δεύτερον, η επιλογή της ημέρας και της ώρας που εστάλη το έγγραφο εγείρει σοβαρά ζητήματα για το αν πραγματικά ο επικεφαλής της παράταξης ήθελε να διαβαστεί στην Επιτροπή ή απλά να διαρρεύσει προς άγρα εντυπώσεων. Τρίτον, τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν δεν αμφισβητήθηκαν ούτε απο τις Εθνικές Αρχές που ήταν παρούσες, ούτε απο τους εκπροσώπους της Ε.Ε. (οι οποίοι υπενθυμίζουμε έχουν πρόσβαση σε αυτά).Οι συνήθεις ύποπτοι και βολικοί σύμμαχοι στο χώρο της ενημέρωσης, που βρήκε ο επικεφαλής και η “Επιτροπή” στο επικοινωνιακό παιχνιδάκι που έχει στήσει, επιβεβαιώνουν με την παρουσία τους και δια της πλήρους αδιαφορίας τους για την τήρηση της δεοντολογίας ότι δεν πρόκειται για γόνιμο δημόσιο διάλογο, αλλά για πεδίο ξεκαθαρίσματος προσωπικών λογαριασμών και προώθησης ίδιων συμφερόντων. Επειδή, λοιπόν, όλα είναι στο φως και έχουμε κατ’ επανάληψη, ως υπηρεσία, δώσει στοιχεία και απαντήσεις για την πορεία τόσο του παλιού, όσο και του νέου προγράμματος, καλούμε τον επικεφαλής και την “Επιτροπή” να μας δώσουν την προέλευση των στοιχείων που παρουσιάζονται στο πόρισμα, για να μπορέσουν όλοι να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα και να γίνει αντιληπτό αν τελικά πρόκειται περί δόλου, αφέλειας ή άγνοιας.
Επίσης, δηλώνουμε ότι θα ζητηθεί να ελεγχθούν υπηρεσιακά ή άλλως όσοι εμπλέκονται, γιατί κάποτε θα πρέπει να μάθουν όλοι να αναλαμβάνουν το βάρος των ευθυνών τους στη λασπολογία, ιδιαίτερα όταν αναλαμβάνουν την εργολαβία της παράδοσης του μαθήματος της δίκαιης και χρηστής διαχείρισης, χωρίς πρώτα να το έχουν περάσει οι ίδιοι.
Ολοκληρώνοντας, η Ειδική Υπηρεσία παρά τις προσπάθειες ορισμένων να πλήξουν το κύρος και την αξιοπιστία της, έχει να παραθέσει το έργο της και το πως αξιολογείται, έχει αξιολογηθεί απο τις Εθνικές Αρχές και τι υπηρεσίες της Ένωσης.
Αυτά αρκούν...
Με εκτίμηση,
Ο Προϊστάμενος ΕΥΔ ΕΠ ΠΔΜ
Χαράλαμπος Η. Κιουρτσίδης



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)