ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ: "ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟ ΚΡΟΤΑΦΟ"

«Θα υποχρεωθούμε να πουλήσουμε με το πιστόλι στον κρόταφο μονάδες της ΔΕΗ. Θα μπορούσαμε να καταγγείλουμε και να διαλύσουμε την επιχείρηση, όμως προσπαθούμε μέσα από τις δυσκολίες να βρούμε τις χαραμάδες». Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΗ, με αφορμή τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση.
Θέμα της εκδήλωσης ήταν «Οκτωβριανή Επανάσταση και εξηλεκτρισμός» και κεντρικός ομιλητής ήταν ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός.

Ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι η ΔΕΗ θα είναι μικρότερη, «αλλά θα βρούμε τρόπους να την κάνουμε ισχυρότερη, γιατί είναι αναπτυξιακό εργαλείο, και στα χέρια μιας προοδευτικής κυβέρνησης μπορεί να αποτελέσει εργαλείο αντίστασης στην επίθεση στα λαϊκά στρώματα και το περιβάλλον. Έχουμε μάθει να χάνουμε, και παρά τις ήττες που ήταν πολλές και θα ακολουθήσουν και άλλες, είμαστε όρθιοι».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προς το καλάθι των λιγνιτικών μονάδων που θα διατεθούν προς πώληση, τείνει σε συμφωνία, με τη διάθεση δύο μονάδων του ΑΗΣ Μεγαλόπολης της μονάδας Φλώρινας και της άδειας για κατασκευή δεύτερης μονάδας στον εν λόγω σταθμό.
«Η γεννήτρια της Οκτωβριανής επανάστασης, με καθαρή ενέργεια και όχι με λιγνίτη είναι παρούσα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρτερός.
Στα κινήματα της αντιπαγκοσμιοποίησης, κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Podemos, στα κινήματα «δεν πληρώνω», είναι παρούσες οι ιδέες της Οκτωβριανής Επανάστασης» πρόσθεσε.
«Τα λάθη και εγκλήματα που έγιναν, δεν αναιρούν το ηθικό, πολιτικό φορτίο της επανάστασης, που έβαλε τη σφραγίδα της στον κόσμο υψώνοντας την κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ. Τα δύο τρίτα της κυβέρνησης μπήκαν στην πολιτική ως μέλη της ΚΝΕ ή τού ΚΚΕ», τόνισε.
«Είναι ανοησία να πει κανείς ότι είμαστε τέκνα της επανάστασης, αλλά έχουμε μια σχέση στο επίπεδο των ιδεών, των αντιλήψεων και της ιστορικής μας διαδρομής» σημείωσε.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων, οι Γ.Κατρούγκαλος, Α.Πετρόπουλος, Γ.Μπαλάφας, Ν.Φίλης, Χ.Καφαντάρη, κ.ά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)