ΠΕΤΡΟΣ ΓΩΓΟΣ: "Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ!"

Τα τεκταινόμενα στα ενεργειακά θέματα και ιδίως στη πώληση μονάδων της ΔΕΗ μεταξύ των οποίων και αυτής του ΑΗΣ Μελίτης σχολίασε με καυστικό τρόπο ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας των ΑΝΕΛ Δυτικής Μακεδονίας και μέλος του Συλλόγου Μηχανικών Τ.Ε. ΔΕΗ Πέτρος Γώγος στο facebook.
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ:
Πολλά μελάνια ξοδεύτηκαν τα τελευταία χρόνια για την βιωσιμότητα ή όχι της ΔΕΗ ως δημόσιας επιχείρησης, καθώς και για την νεοπροωθούμενη εύηχη κατά κάποιους λεζάντα, της λεγόμενης ¨μεταλιγνιτικής εποχής¨, που αφορά κατά κύριο και πρώτο λόγο τις περιοχές, όπου ο κύκλος εργασιών της Δημόσιας επιχείρησης Ηλεκτρισμού για την παραγωγή του πολυτιμότερου μετά το νερό(κατά την άποψή μου αγαθού) δηλαδή του ρεύματος, τις περιοχές που ξεκοιλιάστηκαν , παιδεύτηκαν και συνεχίζουν να παιδεύονται σε βάρος του ντόπιου πληθυσμού, απαλλοτρίωσαν ψυχές και σπίτια, ρήμαξαν και ερήμωσαν χωριά, με όφελος, μοναδικό στόχο και σκοπό, την απρόσκοπτη παροχή φθηνού ρεύματος σε όλη την Ελλάδα.Το πέτυχαν πραγματικά για 65 και παραπάνω χρόνια με κάθε κόστος υγείας για τους κατοίκους, πολλές ζωές εργαζομένων στον βωμό της εξόρυξης και παραγωγής ενέργειας και τώρα τι;Τι άλλαξε λοιπόν ώστε να ¨μεταπεισθούν¨ και να αλλάξουν γνώμη οι μέχρι πρότινος υποστηρικτές της Δημόσιας ΔΕΗ, ώστε, να διαπραγματεύονται Ανοιχτά πλέον, την ¨αποεπένδυση¨, την πώληση δηλαδή μέρους των εργοστασίων και των ορυχείων της ΔΕΗ;
Πώληση λοιπόν και με την βούλα των φιλέτων της Μεγαλόπολης και της Φλώρινας, σε ¨επενδυτές¨, σε ποιους; Τους κινέζους ή τους ιάπωνες, τους τσέχους και …. κρατήστε το σας παρακαλώ τους πολωνούς που ενδιαφέρονται (λένε κάποιοι κύκλοι)!
Θα το πάρω ανάποδα! Πολωνία η χώρα που το σύνολο της ενέργειας παράγεται Μόνο από Λιθάνθρακα η χώρα των ρύπων! Τσεχία, το 45% της ενέργειας παράγεται από λιθάνθρακα και το 30% από πυρηνικά! Ιαπωνία σχεδόν το σύνολο της ενέργειας στην χώρα παράγεται από πυρηνικά λεφτά πολλά….! Άφησα την Κίνα τελευταία αλλά εκείνοι έχουν πάρα πολλά…. λεφτά για επένδυση και διακαής τους πόθος είναι να έχουν πρόσβαση στην Ευρώπη! Όσο για τους φίλους οικολόγους με εξιτάρει το μότο ότι τα πυρηνικά είναι οικολογικά, δεν εκπέμπουν καθόλου αέριους ρύπους!(το νέο ανέκδοτο υπέρ του καρκίνου)!
Από μια άλλη σκοπιά, αν κάποιος το δει διαφορετικά, θα καταλάβει, ότι κανένας ¨τρελός¨ επενδυτής δεν είναι τόσο αδαής ώστε να αγοράσει κάτι το οποίο δεν θα του αποφέρει Άμεσα κέρδη (το είδαμε με την fraport), και ως συνεπαγωγή αυτού θα σκεφτεί κάποιος ¨καλόβολος¨ τι το ιδιαίτερο έχουν επιτέλους αυτές οι δύο περιοχές ώστε επί τόσα χρόνια είναι το μήλο της έριδος και η αφορμή αντιπαραθέσεων και αντιπαλοτήτων μεταξύ πολλών; Με παρεμβάσεις στην Ε.Ε. και όπου αλλού!
Είναι απλό έχουν φθηνό κάρβουνο για ακόμα 50 χρόνια!
Τόσο απλά και τόσο συνοπτικά! Αλίμονο λοιπόν στην Φλώρινα και την Μεγαλόπολη! Αλίμονο στους εργαζόμενους και τους κατοίκους τους, αλίμονο στους οικισμούς που θα διαλυθούν για να εξορυχτεί το πολυπόθητο κάρβουνο, αλίμονο γιατί η πώληση των περιοχών αυτών θα σημάνει αυτόματα και την διάλυση της ΔΕΗ προς όφελος των ιδιωτών, αυτός δεν ήταν και παραμένει άλλωστε ο τελικός στόχος;
Ο κύβος ερρίφθη!
Θα έχουμε συνέχεια!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)