ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΕΘΟΡΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΛΑΙΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ

Σύσκεψη εργασίας με αντικείμενο την προετοιμασία για το επικείμενο άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού του Λαιμού Πρεσπών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 7 Νοεμβρίου, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη. Τη σύσκεψη κάλεσε ο Περιφερειάρχης, σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή στο Υπουργείο Εξωτερικών υπό τον Υπουργό Ν. Κοτζιά και παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα και της Υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Πρεσπών Π. Πασχαλίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες Φλώρινας Σ. Μπίρος, Ενέργειας & Περιβάλλοντος Κ. Γέρου, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα ΕΣΠΑ Σ. Γιαννακίδης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.«Θα χαρακτήριζα την απόφαση για άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού του Λαιμού Πρεσπών, ως άλμα δημοκρατίας, συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των λαών. Οι Πρέσπες είναι λίμνες που ενώνουν και πάνω στις δυνατότητες που μας δίνουν, οικοδομούμε το αύριο. Είναι ένας τόπος μοναδικής ομορφιάς που η φύση μας χάρισε απλόχερα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας πως με βάση ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα θα παρθούν στα μέσα του Δεκέμβρη οι οριστικές αποφάσεις. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη εξετάζονται οι δυνατότητες να ανοίξει τόσο η χερσαία, όσο και η λιμναία μεθόριος.Στην αξιοποίηση του εθνικού πάρκου και στη δημιουργία υποδομών που θα επιτρέψουν τη συνεργασία και την ανάπτυξη αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σ. Μπίρος, τονίζοντας ότι «η Περιφέρεια υλοποιεί τις δεσμεύσεις της στο έπακρο και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και το δήμο Πρεσπών, αντιλαμβανόμενη το ειδικό καθεστώς των Πρεσπών, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία αυτή».
Τέλος, ο δήμαρχος Πρεσπών Π. Πασχαλίδης τόνισε ότι ήταν μια σημαντική συνάντηση, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι «η Περιφερειακή αρχή πέτυχε ένα όραμα ετών να πάρει σάρκα και οστά».



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)