ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΕΛΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Στη σημαντικότητα της μάχης της Κέλλης και στη σημασία της στην απελευθέρωση της πόλης της Φλώρινας αναφέρθηκε στον πανηγυρικό της ημέρας για τη μάχη της Κέλλης που αναγνώστηκε από την φοιτήτρια της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Χρυσοβαλάντου Ρούντη.
Όπως αναφέρθηκε στον πανηγυρικό της ημέρας οι κάτοικοι της Κέλλης καθυστέρησαν τους εισβολείς να φτάσουν στην Φλώρινα και οι κάτοικοι εκεί είχαν το χρόνο να προετοιμαστούν και να απελευθερωθούν.
Οι εκδηλώσεις εορτασμού της 105ης επετείου απελευθέρωσης της Τοπικής κοινότητας Κέλλης έγιναν παρουσία του αρχηγού του ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή και με τη παρουσία πλήθος κόσμου και φορέων της περιοχής.Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο στο μνημείο Ηρώων στη πλατεία της Τ.Κ. Κέλλης και η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στον κεντρικό δρόμο της κοινότητας.Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κέλλης Αθανάσιος Τάσκας αναφέρθηκε στη παρουσία του αρχηγού του ΓΕΣ στις εκδηλώσεις στην ακριτική Κέλλη, που συμβάλει στην τόνωση του αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους της περιοχής προσφέροντας στον Αρχηγό ένα αναμνηστικό δώρο συμβολικό από την ιστορία του χωριού.
Πηγή: www.ert.gr/news/florina







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)