ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "ΚΟΝΤΡΑΛΤΟ" ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΟΡΗΓΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Κ. ΜΕΣΣΗΝΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, στην 3η τακτική Συνεδρίασή του στις 15 Ιανουαρίου 2018, αφού ενέκρινε ομόφωνα την προ ημερησίας διάταξης πρόταση των κ. Χρήστου Μπαρδάκα, Αντιδημάρχου Φλώρινας, και κ. Όλγας Μούσιου Μυλωνά, Δημοτικής Συμβούλου, για απόδοση δημόσιων ευχαριστιών στον καλλιτέχνη δημιουργό του έργου «Κοντράλτο», κ. Γεώργιο Μπαρδάκα, και στον χορηγό του έργου, επιχειρηματία, κ. Κωνσταντίνο Μεσσήνη, συζήτησε την προαναφερθείσα πρόταση υπογραμμίζοντας τα ακόλουθα.Το γλυπτό έργο «Κοντράλτο», η αρκούδα με το κοντραμπάσο, δημιουργήθηκε από τον Φλωρινιώτη καλλιτέχνη, κ. Γεώργιο Μπαρδάκα, στο πλαίσιο της πτυχιακής του εργασίας στο Εργαστήρι γλυπτικής του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας, με επόπτη τον Καθηγητή, κ. Έκτορα Παπαδάκη.
Το ξεχωριστό αυτό έργο φιλοτεχνήθηκε με την ευγενική χορηγία του επιχειρηματία, Διευθύνοντα Συμβούλου της ΜΕ.Τ.Ε. Α.Ε., κ. Κωνσταντίνου Μεσσήνη, ο οποίος έδωσε την ευκαιρία στον νέο καλλιτέχνη να υλοποιήσει το όραμά του και να ξεδιπλώσει το ταλέντο του δημιουργώντας ένα εμβληματικό γλυπτό, το οποίο εξωραΐζει την πόλη της Φλώρινας.
Για τους παραπάνω λόγους, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ
Α. Να εκφράσουν τις θερμές ευχαριστίες τους στον Φλωρινιώτη καλλιτέχνη, κ. Γεώργιο Μπαρδάκα, για το γλυπτό έργο του «Κοντράλτο», το οποίο δώρισε αφιλοκερδώς στον Δήμο Φλώρινας, αναδεικνύοντας το προσωπικό του ταλέντο, την αγάπη του για το τόπο μας, αλλά και το σημαντικό έργο που επιτελείται στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας, καθώς, επίσης, και να του διαμηνύσουν την ιδιαίτερη υπερηφάνεια και τις υψηλές προσδοκίες όλων των Φλωρινιωτών για το καλλιτεχνικό του μέλλον, που προδιαγράφεται λαμπρό κι ελπιδοφόρο.
Β. Να εκφράσουν τα εγκάρδια συγχαρητήριά τους στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΜΕ.Τ.Ε. Α.Ε., κ. Κωνσταντίνο Μεσσήνη, για την ευγενική χορηγία του και τη σημαντική συμβολή του στην υλοποίηση του γλυπτού «Κοντράλτο», εξαίροντας το καλό του παράδειγμα και την πρόθεσή του να συμβάλει ουσιαστικά και θετικά σε μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη κοινωνία.
Γ. Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στους αποδέκτες του, κ. Γεώργιο Μπαρδάκα και κ. Κωνσταντίνο Μεσσήνη, και να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Πέτρος Σερίδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)