ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Κ.ΣΕΛΤΣΑΣ: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 42.400.000 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Μετά τις αναγκαίες νομοθετικές ενέργειες που υλοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, υπογράφηκε από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Συντέλεσης Αναγκαστικής Απαλλοτρίωσης του οικισμού Αναργύρων συνολικού ύψους 42.400.000 ευρώ. Βήμα – βήμα ολοκληρώνεται η διαδικασία, γεγονός που σηματοδοτεί την έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων για την μετεγκατάσταση του οικισμού. Μετά την εξασφάλιση αυτού του μεγάλου ποσού, οι διαδικασίες θα προχωρήσουν άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να αποκτήσουν οι κάτοικοι έναν νέο ασφαλή τόπο κατοικίας.
Με την παρούσα ένταξη υλοποιείται η νομοθετική δέσμευση που υπήρχε για την ανάληψη των δαπανών εκ μέρους του δημοσίου, καθώς η αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού των Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου, κηρύχθηκε για λόγους διακινδύνευσης της ζωής, της υγείας και των ιδιοκτησιών των κατοίκων του οικισμού που προκλήθηκαν από τα κατολισθητικά φαινόμενα.
Με αυτόν τον τρόπο προχωρήσαμε στην νομοθέτηση του θέματος στην Βουλή τον Σεπτέμβριο του 2017. Σήμερα, όσοι συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια αλλά κυρίως οι κάτοικοι των Αναργύρων, μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι και περισσότερο σίγουροι ότι η υπόθεση αυτή θα έχει αίσια έκβαση σύντομα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ