Π. ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Την Τρίτη14/07/2020, η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Π. Πέρκα, έδωσε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Περιφερειακό Σταθμό της ΕΡΤ Φλώρινας με αφορμή την τυπική παράδοση της δωρεάς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προς το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς.
Η κ. Πέρκα σημείωσε:«Μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου μας, του Α. Τσίπρα, είχαμε δηλώσει κατά την έξαρση της πανδημίας ότι θα προσφέρουμε ένα σημαντικό ποσό από τους μισθούς μας ώστε να διατεθεί προς το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, το οποίο είχε πάρα πολλά κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό. Έτσι, σήμερα είμαστε εδώ για να παραδώσουμε και επισήμως έναν κλίβανο και ένα καινοτόμο μηχάνημα ψηφιακής επεξεργασίας ακτινογραφιών».
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου κατά πόσον θα συνεχιστούν αντίστοιχες πρωτοβουλίες, απάντησε: «Εμείς είμαστε μια Κ.Ο. η οποία δίνει αρκετά χρήματα από τους μισθούς των Βουλευτών για δομές αλληλεγγύης και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του κόμματος από τις κρατήσεις των Βουλευτών. Εμείς δεν δανειστήκαμε και ούτε χρωστάμε 200 εκ. ευρώ, γιατί ακριβώς η Κ.Ο. δίνει το 40% του μισθού της. Αυτό καταλαβαίνετε μας δίνει τη δυνατότητα να προχωράμε σε κοινωνικές δράσεις αντίστοιχου τύπου. Στην πανδημία δώσαμε κάτι παραπάνω και κάθε φορά που υπάρχει μία ανάγκη θα προβαίνουμε σε αντίστοιχη ενέργεια».
Τέλος, για το ζήτημα διασποράς κρουσμάτων από την γειτονική Βόρεια Μακεδονία και τις συχνές επισκέψεις συμπολιτών, δήλωσε: «Παρόλο που σε άλλες συνθήκες εμείς λέμε ότι ποτέ δεν πρέπει να κλείνουν τα σύνορα, πραγματικά τώρα κάνω έκκληση στους συμπολίτες μου να κάνουν λίγο υπομονή. Κλειστήκαμε τόσους μήνες στο σπίτι και πήγαμε καλά. Εκεί βοήθησαν όλοι, όλος ο ελληνικός λαός υπάκουσε σε αυτό. Είναι κρίμα γιατί ο νομός μας δεν είχε ούτε ένα κρούσμα. Είναι κρίμα γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι ανάγκη υπάρχει αυτή την εποχή να κάνουμε αυτή τη μετακίνηση. Φυσικά, εγώ μόνο έκκληση μπορώ να κάνω. Συμβουλή είναι, ας κρατηθούμε λίγο και να κάνουμε λίγο υπομονή γιατί αν έχουμε ξανά lockdown,η οικονομική καταστροφή μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερη από αυτή που ήδη υπάρχει».


Ακούστεεδώ τοηχητικό:

https://soundcloud.com/perkapeti/140720a

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)