Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΕΡΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Διαμαρτυρίες και αντιδράσεις, κατοίκων και επισκεπτών, προκάλεσε η ανακοίνωση ιερέα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Φλώρινας για τη μη χρήση μάσκας εντός του Ιερού Ναού χαρακτηρίζοντας τη ως ασέβεια και ολιγοπιστία. 

Ο πατέρας Αναστάσιος από την πλευρά του σε επικοινωνία της ΕΡΤ Φλώρινας για το περιστατικό τόνισε ότι η ανακοίνωση του είναι σύννομη με το δόγμα της εκκλησίας μας θέλοντας να ενημερώσει τους πιστούς ότι ο ιερός ναός είναι ευλογημένος και δεν κολλάει ο κορονοιος μέσα σε αυτόν χωρίς ωστόσο να απαγορεύει σε κανέναν να μπει στον ιερό ναό φορώντας μάσκα ή χωρίς να τον βγάλει έξω επειδή την φοράει. Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπων και Εορδαιας κ. κ. Θεόκλητος για την αποφυγή πρόκλησης και άλλων διαμαρτυριών έδωσε άδεια στον ιερέα για να μην ιερουργεί από τις 25 Αυγούστου και μετά.

Πηγή: www.ert.gr/news/florinaΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.