ΦΟΛΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣΙ

Μόλις λίγες εβδομάδες μετά την επίθεση με φόλες στον χώρο γύρω από το Κέντρο Αναπαραγωγής Ελληνικού Ποιμενικού του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στη Φλώρινα, την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου άγνωστοι έριξαν και πάλι δηλητηριασμένα δολώματα στο ίδιο σημείο! Αποτέλεσμα ήταν να δηλητηριαστούν δύο σκυλιά κτηνοτρόφων που βγάζουν τα κοπάδια τους για βοσκή στην περιοχή, ενώ κανένα από τα σκυλιά του Κέντρου δεν έφαγε κάποιο από τα δολώματα αυτή τη φορά.

Άμεσα επιστρατεύτηκε η Ομάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας αποτελούμενη από την «Ιόλη», τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο ράτσας Border Collie, και τη χειρίστριά του, κα Victoria Saravia, που πραγματοποίησε έρευνα στην περιοχή για την ανεύρεση δηλητηριασμένων δολωμάτων και νεκρών ζώων. Πράγματι, κατάφεραν να εντοπίσουν επιπλέον δύο κουνάβια, δύο σκαντζόχοιρους, δύο νεαρά χελωνάκια και αρκετά μεγάλα έντομα που είχαν κι εκείνα τραφεί με τα δηλητηριασμένα δολώματα.
Το νέο αυτό περιστατικό διασποράς δηλητηριασμένων δολωμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας, εκτός από αποτροπιασμό προκαλεί, για άλλη μια φορά, την έντονη ανησυχία των δύο περιβαλλοντικών οργανώσεων, ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας. Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό που σημειώνεται μέσα σε έναν χρόνο στην περιοχή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)