ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΒΕ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ


Οι κοινές ενέργειες για την πιστοποίηση της πιπεριάς Φλωρίνης ως ιδιότυπου παραδοσιακού προϊόντος αλλά και η προσπάθεια ως ΠΟΠ προϊόν, ήταν το κυριότερο θέμα της συνάντησης μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη και του Περιφερειακού Συμβούλου Σωτήριο Βόσδου , με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σάββα Σαπαλίδη.


Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την διάθεση και συνεργασία όλων των μεταποιητικών επιχειρήσεων της Φλώρινας ,και την εξουσιοδότηση του Επιμελητηρίου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την κατοχύρωση του προϊόντος.

Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του δήλωσε αρωγός και συμπαραστάτης της όλης προσπάθειας ,για το χαρακτηρισμό ως ΠΟΠ προϊόν της πιπεριάς Φλωρίνης αλλά και ώς ιδιότυπου παραδοσιακού προϊόντος.

"Πιστεύουμε πως με την κατοχύρωση της πιπεριάς Φλωρίνης θα αυξηθεί η καλλιέργεια αλλά και μεταποίηση του προϊόντος συμβάλλοντας στην ανάπτυξη δίνοντας πλούτο στην περιοχή" τόνισε ο κ.Σαπαλιδης συμπληρωνοντας ότι "το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις στα Κοινοτικά διαμερίσματα της Π.Ε Φλώρινας με επαγγελματίες καλλιεργητές του αγροτικού τομέα καθώς και επιχειρηματίες που θέλουν να μεταποιήσουν το προϊόν".

 

Για το Επιμελητήριο Φλώρινας

Ο Πρόεδρος

Σαπαλίδης Σάββας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)