Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ Α' ΕΞΑΜΗΝΟ 2021

Στη σπουδαιότητα του απολογισμού της Π.Ε. Φλώρινας για το πρώτο εξάμηνο του 2021, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης κατά την διάρκεια παρουσιάσης των έργων που έχουν γίνει και έχουν προγραμματιστεί να γίνουν το επόμενο διάστημα. Όπως είπε ο κ. Κασαπίδης "δίνεται η δυνατότητα για πρώτη φορά στους δημόσιους φορείς να ενημερωθούν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς, για τα έργα, τις δράσεις, αλλά και τον σχεδιασμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου, σε επίπεδο Π.Ε. Φλώρινας, ώστε να εκφράσουν και εκείνοι τυχόν προβληματισμούς τους για θέματα που τους αφορούν".

Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Ιωάννης Κιοσές από την πλευρά του αναφέρθηκε στην ετοιμότητα των μελετών που έχουν συνταχθεί σε διάφορες κατηγορίες έργων (κτιριακά, οδοποιίας, πολιτιστικά, θρησκευτικά, αρδευτικά, αντιπλημμυρικά), προκειμένου να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα, στις μελέτες που είναι ήδη ενταγμένες και αναμένεται η δημοπράτησή τους, τις ώριμες μελέτες που ήδη εκπονούνται, τα έργα που οι μελέτες τους έχουν ήδη ολοκληρωθεί και αναμένεται η δημοπράτησή τους, τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνιστικές διαδικασίες και αναμένεται η υπογραφή των συμβάσεων και στα έργα που έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις τους και ήδη εκτελούνται.

Ειδική μνεία έγινε στη συντήρηση του κτιρίου της΄΄Αγίας Όλγας΄΄Φλώρινας (πρώην Παιδόπολη), πρόκειται για έργο συνολικής αξίας 1.800.000 ευρώ, στην ενδυνάμωση οικοτουριστικών λειτουργιών της πλωτής πεζογέφυρας Αγίου Αχιλλείου και συνοδών έργων, συνολικής αξίας 1.960.000 ευρώ, στην ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, μια πράξη με τρία υποέργα, συνολικής αξίας 2.987.000 ευρώ,  στον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου Βίγλας, έργο συνολικής 8.060.000 ευρώ,  στο αρδευτικό έργο Παρορίου συνολικής αξίας 4.000.000 ευρώ και στην  ύδρευση της Δημοτικής Ενότητας Αμυνταίου και Αετού του Δήμου Αμυνταίου, έργο συνολικής αξίας 24.140.000 ευρώ.

Επιπλέον αναφέρθηκαν στην ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, συνολικής αξίας 397.847,23 ευρώ, στη Βελτίωση και αναβάθμιση υφιστάμενων κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, συνολικής αξίας 9.350.000 ευρώ, στα παράλληλα έργα αναδασμού αγροκτημάτων Παλαίστρας – Μελίτης Π.Ε. Φλώρινας συνολικής αξίας 1.240.000 ευρώ  και στην Αποκατάσταση και διαχείριση του αποστραγγιστικού δικτύου του τέως έλους Χειμαδίτιδας, έργο συνολικής αξίας 1.810.000 ευρώ καιστις μελέτες αναδασμού αγροκτημάτων στην Π.Ε. Φλώρινας, συνολικής αξίας 2.407.271 ευρώ.

Παράλληλα, έγινε συνοπτική παρουσίαση του έργου των Διευθύνσεων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Ο κ. Κιοσές δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το προσωπικό για την προσπάθεια που καταβάλλει, δεδομένωντόσο των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και των πρωτόγνωρων συνθηκών λόγω πανδημίας.

Τέλος, στο πλαίσιο του απολογισμού, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΄΄Δυτική Μακεδονία΄΄ ΕΣΠΑ 2014-2020 παρουσίασε συνοπτικά την πορεία υλοποίησης του προγράμματος όσον αφορά την Π.Ε. Φλώρινας, καθώς και την πορεία σχεδιασμού και τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί για το επόμενο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Αντίστοιχες παρουσιάσεις προηγήθηκαν στις Π.Ε. Καστοριάς και Γρεβενών, σκιαγραφώντας το μέγεθος και την ποιότητα του παραγόμενου έργου, καθώς και των προτεραιοτήτων της Περιφερειακής Αρχής στην υλοποίηση της αναπτυξιακής στρατηγικής. Αύριο, 22 Ιουλίου οι παρουσιάσεις σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων ολοκληρώνονται, μ΄ αυτή της Π.Ε. Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.