ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΕΒ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους και το πρασίνισμα της αγροτικής παραγωγής η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα προχωρήσει στην δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας για τους ΤΟΕΒ. 

Κεντρικός στόχος, όπως είπε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης είναι η  αύξηση της αρδευόμενης γεωργικής γης στη Δυτική Μακεδονία, η συντήρηση των αρδευτικών δικτύων, η ενεργειακή αναβάθμιση και αυτοτέλεια των ΤΟΕΒ και κατ΄ επέκταση η μείωση του ενεργειακού κόστους άρδευσης και ο μηδενισμός του αποτυπώματος του άνθρακα στα παραγόμενα προϊόντα και η κατασκευή νέων φραγμάτων και τη δημιουργία νέων ΤΟΕΒ και αρδευτικών δικτύων.
Σημείωσε δε ακόμα  "πως μόνο με τη συνεργασία και τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό θα έχουμε θετικό πρόσημο για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα".

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επενδυτών Φωτοβολταϊκών Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Σιαμπανόπουλος, παρουσίασε στους εκπροσώπους των ΤΟΕΒ τις τεχνικές λεπτομέρειες της πρότασης, ενώ επεσήμανε τα οφέλη και τις απαιτήσεις του θετικού αυτού εγχειρήματος για την Περιφέρειά μας.

Αποφασίστηκε η έναρξη των διαδικασιών σύστασης της Ενεργειακής Κοινότητας με τους ΤΟΕΒ που ήδη έχουν σχετικές αποφάσεις των Διοικητικών τους συμβουλίων, ενώ δόθηκε προθεσμία έως την άλλη Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, για τις αντίστοιχες αποφάσεις των υπολοίπων ΤΟΕΒ.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ