ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το ετήσιο Τακτικό Συνέδριο των Αντιπροσώπων των σωματείων μελών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.), που συνήλθε στις 29.11.2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, ψηφίζει ομόφωνα:
Α. Αποδοκιμάζει έντονα τις επιπόλαια ανιστόρητες και εθνικά επικίνδυνες δημόσιες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη, με τις οποίες αρνείται προκλητικά το γεγονός της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και επιχειρεί να το υποβαθμίσει σε «αιματηρή εθνοκάθαρση», αγνοώντας και περιφρονώντας την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για την μελέτη και πρόληψη των γενοκτονιών αλλά και Κοινοβουλίων ξένων χωρών και πολλών άλλων διεθνών φορέων, δηλώσεις για τις οποίες δυστυχώς ο Πρωθυπουργός σιωπά ενώ θα έπρεπε να απαντήσει αμέσως με αποπομπή του από την εξαιρετικά ευαίσθητη θέση του Υπουργού Παιδείας.
Β. Εκφράζει την έκπληξη και οργή όλων των Ελλήνων ποντιακής καταγωγής για την σπουδή του Υπουργείου Παιδείας να απαλείψει από τη διδακτέα ύλη της ιστορίας της Γ΄ Λυκείου το κεφάλαιο «Παραευξείνιος Ελληνισμός» με αναφορά στην Γενοκτονία, ενέργεια που, συνδυαζόμενη με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού, επιβεβαιώνει τους φόβους μας, ότι πρόκειται για συντονισμένο σχέδιο σκόπιμης παραχάραξης της ιστορίας σε βάρος της συλλογικής μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού.
Γ. Καταδικάζει τον αδίστακτο εμπαιγμό της Κυβέρνησης προς τους ομογενείς μας εν σχέσει προς το μηνιαίο βοήθημα των 330 ευρώ, που εδικαιούντο ως ανασφάλιστοι υπερήλικες, το οποίο συνεχίζει να αρνείται να χορηγήσει με πρωτοφανείς νομοθετικές παλινωδίες, ενέργεια που υποβαθμίζει τους υπερήλικες ομογενείς σε πολίτες δευτέρας κατηγορίας και οδηγεί συνειδητά πολλούς από αυτούς σε θάνατο από εσχάτη ένδεια.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)