Ο σχεδιασμός για τη Σχολή Πυροσβεστών και το πολυθεματικό εκπαιδευτικό πάρκο Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε εξέλιξη

Στη σύσταση της Επιτροπής Συντονισμού για την προώθηση των θεμάτων που αφορούν στη Σχολή Πυροσβεστών και στο πολυθεματικό εκπαιδευτικό πάρκο Πολιτικής Προστασίας προέβη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πολιτικής Προστασίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Η Επιτροπή, σε συνεργασία με την Π.Ε. Κοζάνης και το Δήμο Εορδαίας και με την τεχνική στήριξη της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ, θα αποτελέσει τον «επιταχυντή» για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού στόχου.Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι αναγκαίες προπαρασκευαστικές ενέργειες διοικητικού και τεχνικού χαρακτήρα έτσι ώστε, να καταστεί δυνατή η λειτουργία της Σχολής Πυροσβεστών στο νέο Ακαδημαϊκό Έτος.Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επίσκεψη, την Παρασκευή 04/12/2015, κλιμακίου της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής στην περιοχή, με το πρόγραμμα που ακολουθεί :
- στις 11:00 π.μ., σύσκεψη συντονισμού στο Γραφείο του Περιφερειάρχη
- στις 13:00 μ.μ., επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας στην Πτολεμαΐδα για αυτοψία από το τεχνικό κλιμάκιο
- στις 14:00 μ.μ., συνάντηση με το Δήμαρχο Εορδαίας και συζήτηση για την πορεία των ζητημάτων παραχώρησης των εγκαταστάσεων.
- στις 15:00 μ.μ., επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΑΕΒΑΛ, για αξιολόγηση των εγκαταστάσεων και έναν αρχικό προσδιορισμό όσων είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του πάρκου Πολιτικής Προστασίας.
«Γίνεται σαφές ότι, με σχέδιο, μεθοδικότητα, προσπάθεια και πολύ δουλειά ο μεγάλος αυτός στόχος θα γίνει πραγματικότητα προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης και των πολιτών» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)