ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΧΟΡΗΓΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΕΚΑΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με  Θέμα: Επαναχορήγηση οικονομικού βοηθήματος σε αναπλήρωση του καταργηθέντος ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους που το έχασαν, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Ολόκληρο το κείμενο της Ερωτησης:
Κύριε Υπουργέ,
Το ΕΚΑΣ αποτελούσε μια σημαντική οικονομική βοήθεια για τους χαμηλοσυνταξιούχους οι οποίοι μαζί με όλους τους πολίτες είναι «θύματα» της οικονομικής κρίσης. Με την απόφαση της κυβέρνησης για πλήρη διακοπή καταβολής του σε όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους, δημιουργούνται τεράστια οικονομικά προβλήματα στους έως τώρα δικαιούχους.
Όλοι γνωρίζουν πως για κάποιους συμπολίτες μας, το ΕΚΑΣ αποτελούσε ένα μεγάλο μέρος της ήδη πενιχρής τους σύνταξης. Με την κατάργησή του, καλούνται πλέον να ζήσουν με ένα μηνιαίο «φιλοδώρημα» και πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Προτίθεστε να προχωρήσετε στην χορήγηση άλλου «βοηθήματος» στους χαμηλοσυνταξιούχους, σε αναπλήρωση του διακοπέντος ΕΚΑΣ λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη αδικία σε βάρος της συγκεκριμένης ομάδας συνταξιούχων οι οποίοι μάλιστα λάμβαναν σύνταξη πολύ κάτω από τα 1.000 ευρώ, που διακηρύσσετε πως δεν τα αγγίζετε;
Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)