ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ...ΕΝ ΑΤΑΞΙΑ

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, στο χώρο του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε βιωματική δράση με θέμα Δημιουργούμε… εν αταξία!!!, η οποία διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και τη Σχολική Σύμβουλο της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π. Ε. Φλώρινας, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, ο Δήμος Αμυνταίου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμυνταίου, οι οποίοι και συνέβαλαν τα μέγιστα για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Στη δράση συμμετείχαν περίπου 550 μαθητές, από όλες τις Σχολικές Μονάδες της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π. Ε. Φλώρινας (περιοχή Αμυνταίου), οι οποίοι με απλές και πρωτότυπες δράσεις, δρώμενα, βιωματικά εργαστήρια, επιδείξεις κ.λπ., παρουσίασαντα προγράμματα που υλοποίησαν μέσα στις τάξεις τους κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2015 – 2016, στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης και των Σχολικών Δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων.
Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκανκαι οι δράσεις που αφορούσαν στο 4ο Φεστιβάλ Φυσικών Επιστημών, το οποίο υλοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά στην 2η Εκπαιδευτική Περιφέρεια Φλώρινας, σε συνεργασία με το Π.Τ.Δ.Ε., Π.Δ.Μ. (δάσκαλοι και φοιτητές) και την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κα Άννα Σπύρτου. Συμμετείχαν πέντε δημοτικά σχολεία (3ο Δ. Σχ. Αμυνταίου, Δ. Σχ. Αγίου Παντελεήμονα, Δ. Σχ. Βαρικού, Δ. Σχ. Λεχόβου και Δ. Σχ. Φιλώτα), 95 μαθητές, με δώδεκα δράσεις/εργαστήρια, και ο αντίστοιχος αριθμός φοιτητών, ερευνητών και εκπαιδευτικών.
Τέλος, στην εκδήλωση συμμετείχαν και παρουσίασαν τα αποτελέσματα του προγράμματος Η γαστρονομική παράδοση της Φλώρινας και οι προοπτικές της τοπικής παραγωγής μας 100 μαθητές από τρεις σχολικές μονάδες (1ο& 3ο Δ. Σχ. Αμυνταίου και Δ. Σχ. Αγίου Παντελεήμονα). Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ε.Β.Ε. Φλώρινας και τον Πρόεδρό του κ. Σάββα Σαπαλίδη και, στη συγκεκριμένη εκδήλωση, υπήρξε και η αρωγή σεφ και σπουδαστών του Τμήματος Μαγειρικής Τέχνης του ΕΠΑ.Σ.-Ο.Α.Ε.Δ. Φλώρινας, οι οποίοι παρουσίασαν και εκτέλεσαν τοπικές, παραδοσιακές συνταγές.







Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους συμμετέχοντες, μαθητές, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, ερευνητές, σπουδαστές, τοπικές και εκπαιδευτικές αρχές και συλλόγους, που ανέδειξαν, με τον καλύτερο τρόπο, όλες εκείνες τις καινοτόμες δραστηριότητες που αποτελούν την άλλη πλευρά της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη διαφορετική προσέγγιση της γνώσης, μετέφεραν τη φαντασία των σχολειών και των παιδιών μας στην κοινωνία και έδωσαν, πραγματικά, ένα μήνυμα ελπίδας στις δύσκολες εποχές μας.
Και εις άλλα με υγεία!
Στέλλα Κασίδου
Σχολική Σύμβουλος 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π. Ε. Φλώρινας




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ