Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στο ίδιο τραπέζι θα καθίσουν την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου οι αρχηγοί των Πυροσβεστικών Σωμάτων των Βαλκανικών χωρών, σε μια ακόμη πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη για περαιτέρω ενίσχυση του γεωπολιτικού ρόλου της Δυτικής Μακεδονίας.
Συγκεκριμένα, οι Αρχηγοί των Πυροσβεστικών Σωμάτων της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ, της Βουλγαρίας και φυσικά της Ελλάδας θα συμμετέχουν σε τετραμερή συνάντηση στη Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας.
Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται μια τέτοια συνάντηση με ατζέντα τα θέματα της πολιτικής προστασίας. Η σημαντική αυτή συνάντηση με βαλκανικό χαρακτήρα και διεθνές αντίκτυπο συμφωνήθηκε μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Τόσκα και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη. Σκοπός της συνάντησης των τεσσάρων Αρχηγών και του Περιφερειάρχη είναι ο από κοινού σχεδιασμός και η πραγματοποίηση μεγάλης κοινής άσκησης μεταξύ της Ελλάδος, της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ και της Βουλγαρίας και η οποία θα διεξαχθεί την άνοιξη στην Πτολεμαΐδα. Επίσης, στη συνάντηση θα αναπτυχθεί ο διασυνοριακός σχεδιασμός για την πρόληψη φυσικών καταστροφών, όπως είναι οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες κατά μήκος των συνόρων. Ο Θ. Καρυπίδης δήλωσε σχετικά: «τέτοιες συναντήσεις που γίνονται για πρώτη φορά, διασφαλίζουν και προασπίζουν την ασφάλεια των φυσικών μας συνόρων αλλά πρωτίστως δείχνουν τον δρόμο της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της εξωστρέφειας μεταξύ των λαών μας. Τα σύνορα δεν πρέπει να μας χωρίζουν, αλλά να μας ενώνουν και να δείχνουν τον δρόμο της ελπίδας, της ασφάλειας και της κοινής συνέργειας των βαλκανικών χωρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.