ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα, τις εξελίξεις σχετικά με την διαμάχη που έχει η χώρα μας με το γειτονικό κράτος των Σκοπίων, για την ονομασία του. Είναι ένα ζήτημα το οποίο προβληματίζει έντονα την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τους πολίτες της περιοχής μας. Η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας πιστή στις παραδόσεις της και αγωνιζόμενη πάντα για την ιστορική αλήθεια καταθέτει δημόσια τα εξής:
· Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στην παραχάραξη της ιστορίας της Μακεδονίας. Η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτη.
· Καμία συμφωνημένη λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα, της ονομασίας του γειτονικού κράτους, δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή, εφόσον αυτή αφήνει αλυτρωτικές σκιές.
· Καμία ονομασία του γειτονικού κράτους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή αν περιέχει τη λέξη Μακεδονία ή παράγωγά της.
· Καλούμε τα μέλη του συλλόγου μας και τους πολίτες της περιοχής μας να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 21/01/2018 και ώρα 2:00 μ.μ στον Λευκό Πύργο.
Το Δ.Σ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)