ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΠΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής
Αλληλεγγύης με Θέμα: Χωρίς ΚΕΠΑ ο νομός Φλώρινας, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
  Κυρία Υπουργέ,
Ο νομός Φλώρινας αποτελεί μια περιοχή ιδιαίτερα βεβαρυμμένη περιβαλλοντικά λόγω της ρύπανσης που προκαλείται από τα εργοστάσια της ΔΕΗ και τα ορυχεία. Την κατάσταση επιδεινώνει η «εισαγόμενη ρύπανση» από την FYROM όπου λειτουργούν ανεξέλεγκτα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, παλαιάς τεχνολογίας και χωρίς φίλτρα.
Ως αποτέλεσμα, ο νομός Φλώρινας παρουσιάζει αυξημένα περιστατικά ασθενειών που οφείλονται στη ρύπανση της περιοχής. Περιστατικά που είναι τόσο σοβαρά ώστε να δικαιολογούν ποσοστά αναπηρίας που ξεπερνούν το 67%.
Όπως γνωρίζετε, η πιστοποίηση του ποσοστού αναπηρίας ενός ατόμου γίνεται από τα ΚΕΠΑ. Η Φλώρινα είχε κατά το παρελθόν τα δικά της ΚΕΠΑ, τα οποία όμως καταργήθηκαν με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να χρειάζεται να μετακινούνται πλέον στην Κοζάνη, κάθε φορά που πρέπει να πιστοποιήσουν την αναπηρία τους ώστε να λάβουν την πενιχρή σύνταξη ή κάποιο επίδομα. Για αυτούς τους συμπολίτες μας που δυσκολεύονται ή ακόμα και αδυνατούν να μετακινηθούν, η ύπαρξη των ΚΕΠΑ στη Φλώρινα ήταν μεγάλη διευκόλυνση.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται η κα Υπουργός
Σκοπεύετε να επαναφέρετε τη λειτουργία των ΚΕΠΑ στη Φλώρινα;
Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)