ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018 ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης συμμετείχε ύστερα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού σε συνάντηση στον Άγιο Παντελεήμονα με Γερμανούς επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού.
Συνοπτικά παρουσιάστηκαν οι προοπτικές του τουριστικού προφίλ του Δήμου Αμυνταίου, κυρίως επισημάνθηκε το πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό απόθεμα του, ως μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τους επισκέπτες.
Σε πολύ φιλικό κλίμα υπογραμμίστηκαν οι δυνατότητες της περιοχής ως χώρος φιλοξενίας εναλλακτικών μορφών τουρισμού, οι οποίες σχετίζονται με την απόλαυση της φύσης, την παρατήρηση της άγριας ζωής, τις αθλητικές και φυσικές δραστηριότητες στα βουνά και τις λίμνες, τον οινοτουρισμό αλλά και την πλούσια πολιτιστική παράδοση. Επισημάνθηκαν από τους επισκέπτες οι επαγγελματικές ευκαιρίες που μπορούν να καλύψουν το κενό που υπάρχει στο τοπικό τουριστικό κλάδο από την απουσία επαγγελματιών ξεναγών στον τομέα των περιηγήσεων και την παρατήρηση της άγριας ζωής (χλωρίδα & πανίδα). Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την πρόσκληση αλλά και την οργάνωση της συνάντησης, παράλληλα ευελπιστούμε στην έναρξη μιας σειράς συνεργασιών που θα συντελέσουν σε δράσεις προβολής για μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα του Δήμου και στην οικονομική πρόοδο της περιοχής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)