ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΔΕΜΕΝΗ" ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Φλώριναςσυμμετέχει στην πανελλαδική δράση Ποδηλατοδρομίας για την εθελοντική αιμοδοσίαμε τίτλο «ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΔΕΜΕΝΗ», ύστερα από πρόσκληση του Ε.ΚΕ.Α. (Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας) και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Νομού Αιτωλοακαρνανίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2018 και θα συμπεριλάβει περισσότερες από 40 πόλεις σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, η ποδηλατοδρομία θα ξεκινήσει από την Αλεξανδρούπολη και αφού διανύσει περίπου 1.200 χιλιόμετρα, θα καταλήξει στην Αθήνα.
Η λήξη της ποδηλατοδρομίας θα γίνει την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 στην Πλατεία Συντάγματος, η οποία συνδιοργανώνεται με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών με ταυτόχρονη ολοήμερη εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος. Η δράση αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και ιδιαίτερα της νεολαίας για τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας.Για τον σκοπό αυτό την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία από τις 09:00-13:00 στο Κέντρο Υγείας Αμυνταίου. Καλούμε τους εθελοντές αιμοδότες να λάβουν μέρος στην εθελοντική αιμοδοσία, αλλά και όλους τους συλλόγους, τους φορείς και τα σχολεία του Δήμου Αμυνταίου να παρευρεθούν στην τελετή υποδοχής των ποδηλατοδρόμων στην πόλη του Αμυνταίου, την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 17:00 στην Πλατεία Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης Αμυνταίου.
Κατά τη διάρκεια της τελετής θα πραγματοποιηθεί ομιλία για τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, θα διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό και συμβολικά θα κληρωθεί ένα ποδήλατο.
Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου, την Τράπεζα Αίματος της Αρχιερατικής Επιτροπείας Αμυνταίου, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κέλλης «Αδελφότης εξ αίματος», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκλήθρου, τον Αθλητικό Σύλλογο Ξινού Νερού, τον Σύλλογο Γυναικών Αετού «Η Ειρήνη» (Σύλλογοι οι οποίοι συνεργάζονται με τα Νοσοκομεία της περιοχής και πραγματοποιούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα εθελοντικές αιμοδοσίες ), τη Δημοτική Επιχείρηση Ξινού Νερού (χορήγηση αναψυκτικών) και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βοκερίας 551 (διάθεση ροδάκινων).




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)