ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων πολλών αγροτικών φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων πραγματοποιήθηκε στις 09 Δεκεμβρίου, στη Νίκαια της Λάρισας, Παναγροτική Συνδιάσκεψη με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων. Η μεγάλη και ηχηρή απουσία, για λόγους υγείας, του εμπνευστή των αγροτικών μπλόκων αλλά και της Πανελλαδικής Οργάνωσης, κ. Βαγγέλη Μπούτα, δεν έγινε αισθητή από κανέναν, διότι καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης βρισκόταν εκεί νοερά και το όνομά του αναφερόταν από όλους όσους παρευρέθηκαν με τις ευχές τους να επιστρέψει σύντομα δυνατός δίπλα τους. Αφού συζητήθηκαν όλα τα μεγάλα θέματα, αποφασίστηκαν τα εξής: Οι αγροτικοί σύλλογοι με ενημερώσεις και κεντρικό σύνθημα ¨ό,τι κατακτήθηκε τα τελευταία χρόνια και ό,τι δεν χάθηκε είναι εξαιτίας των αγώνων και των μπλόκων¨ να ενθαρρύνουν την κινητοποίηση των αγροτών στις περιοχές τους, ώστε να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης του προϋπολογισμού της Βουλής.
Ακόμα, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν πριν τις γιορτές κινητοποιήσεις στις περιοχές όπου καλλιεργείται βαμβάκι και θα αφορούν τη τιμή του προϊόντος. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλαδικής Επιτροπής έχοντας στην ατζέντα της συζήτησης και τα παραπάνω θέματα, να ζητήσει συνάντηση το επερχόμενο διάστημα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη. Αφού πραγματοποιηθεί η συνάντηση αυτή και ανάλογα με τη στάση του Υπουργού επί των θεμάτων που απασχολούν όλη την αγροτική οικονομία, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων με νέα Γενική Συνέλευση θα καθορίσει το διεκδικητικό πλαίσιο, καθώς και τις μορφές του αγώνα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου θα ενημερώνει τους παραγωγούς της περιοχής, αγρότες και κτηνοτρόφους, για όσα αποφασίζονται σε κεντρικό επίπεδο σχετικά με τα μεγάλα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα της περιοχής μας, αλλά και της χώρας γενικότερα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)