ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΝΔ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΘΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΛΛΑ


15/5/2019, Ολομέλεια, Σχέδιο νόμου: «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας σχετικά με την εγκατάσταση συνοριακού σημείου διέλευσης στην περιοχή της Λίμνης Πρέσπας και άλλες διατάξεις».
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.
Είμαι Βουλευτής Φλώρινας. Ζούμε καθημερινά τις σχέσεις και τις επαφές με τους κατοίκους, τους γείτονες των Σκοπίων.
Κατ’ αρχάς άκουσα με έκπληξη εχθές -δεν είμαι σε αυτήν την Επιτροπή- τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ από τη Φλώρινα και από την Πέλλα, οι οποίοι ενδεχομένως στην ευφορία της στιγμής υποσχέθηκαν ανάπτυξη, οικονομικούς επίγειους παραδείσους και άλλα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ή έχουν πλήρη άγνοια ή εσκεμμένα παραπλανούν και τους πολίτες της Φλώρινας και της Πέλλας και όλον τον λαό και όλο το Κοινοβούλιο.
Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Ξεκινάω από το αγροτικό. Η κ. Τζάκρη ανέφερε ότι ο Νομός Πέλλας είναι δυναμικός –όντως-και όντως εξάγουν αγροτικά προϊόντα 120 εκατομμυρίων. Και είπε μάλιστα ότι με τη διάνοιξη αυτού του μεθοριακού σταθμού ανοίγονται νέες προοπτικές. Ουδέν αναληθέστερον. Σας λέω μόνο ότι το μήλο, όταν πωλείται στη Φλώρινα και στην Πέλλα 1 ευρώ το κιλό ή 80 λεπτά, στα Σκόπια πωλείται 30 λεπτά. Είναι πιο εύκολο να πουλήσει χιόνια στους Εσκιμώους, παρά αγροτικά προϊόντα στα Σκόπια.
Να πάμε στα ζαρζαβατικά. Έχουν τη μισή τιμή. Παρότι ενημερώνουμε τους πολίτες «Μην ψωνίζετε από τα Σκόπια, γιατί τα ραντίζουν με φυτοφάρμακα απαγορευμένα, πάμφθηνα, ανεξέλεγκτα, δίπλα στα Σκόπια και απαγορευμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση» λόγω της κρίσης, ενδεχομένως, πάνε και ψωνίζουν. Είναι τοξικές βόμβες τις οποίες δεν μπορούμε και να ελέγξουμε.
Να πάμε τώρα στα κτηνοτροφικά προϊόντα. Έρχονται παρανόμως βυτία μεγάλα, τα οποία παραδίδονται στις γαλακτοβιομηχανίες μαζί με τα μεταφορικά στη μισή τιμή. Ποιον θα συναγωνιστείς;
Το ίδιο ισχύει και στο κρέας. Άρα, αυτά τα οποία είπε η κ. Τζάκρη, περί αγροτικής ανάπτυξης με τη συνεργασία είναι παραμύθια. Δεν ισχύουν ούτε ένα στο εκατομμύριο. Και μάλιστα, ανακοίνωσε και κάποιους οδικούς άξονες -σας λέω και την κατάντια μας-Φλώρινα και Πέλλα, από τους δεκαεννέα νομούς που αγκαλιάζουν την Εγνατία, είμαστε οι μόνοι που δεν έχουμε κάνει τη σύνδεση με την Εγνατία. Και ανακοινώνουν τώρα δήθεν δρόμους που θα γίνουν στην Πέλλα, στη Φλώρινα τίποτα.
Ετοιμάζονται με ένα τροχόσπιτο να ανοίξουν μεθοριακό σταθμό. Ούτε καν προβλέψανε την βελτίωση των δρόμων, ούτε καν εγκαταστάσεις για την εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων, ούτε καν αστυνομικούς να φέρουν -γιατί είναι η τρίτη μεθοριακή που ανοίγει στη Φλώρινα- και κατά τα άλλα θέλουν να ανοίξουν μεθοριακούς.

Έρχομαι στο χειρότερο: Ξέρετε τι ζούμε στη Φλώρινα; Το 1/3 των επιχειρήσεων έχει κλείσει από την κρίση και το 1/3 των επιχειρήσεων έχει κλείσει από την οικονομική αιμορραγία προς τα Σκόπια. Όλοι πάνε εκεί και ψωνίζουν και γι’ αυτό έχουν κλείσει επιχειρήσεις. Βγήκαν στην ανεργία επιχειρηματίες και όλοι οι εργαζόμενοι στα καταστήματα. Προκαλώ και προσκαλώ όλα τα μέλη της Επιτροπής -θα τους φιλοξενήσω εγώ, με δικά μου έξοδα- στη Φλώρινα να πάμε να συζητήσουμε με τους καταστηματάρχες, με τους εμπορικούς συλλόγους, με το ΕΒΕ, με τον Πρόεδρο, ο οποίος δεν πρόσκειται και σε εμάς.

Κυρία Πρόεδρε, σας παρακαλώ. Είναι σοβαρό το θέμα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου):Όλα είναι σοβαρά, αλλά υπάρχει και ο Κανονισμός.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Δεύτερον, ξέρετε πόση είναι η αιμορραγία; Τον χρόνο 150.000 αμάξια περνάνε από τη Φλώρινα προς την FYROM.Είναι 15 εκατομμύρια τουλάχιστον, με τις πιο επιεικείς εκτιμήσεις, χρήματα τα οποία μεταναστεύουν προς FYROM.Η μόνη ουρά από αυτούς που ακούγαμε τους επενδυτές που θα έρθουν από τα Σκόπια είναι η ουρά των Ελλήνων που έχουμε όταν θα μπουν στα Σκόπια και η ουρά όταν θα ξαναβγούν για να γυρίσουν στα σπίτια τους. Είναι τρομακτικό! Ελάτε να ρωτήσετε τους επιχειρηματίες για το τι τραβάνε.

Τρίτον….

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Κύριε Αντωνιάδη, ευχαριστούμε.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, σας παρακαλώ, ακούστε, γιατί δεν έχουν ακουστεί αυτά μέχρι τώρα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Μα, τι λέτε τώρα;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Είναι σοβαρό.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Πέντε μήνες συζητούσαμε γι’ αυτό.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Δεν έχει άλλος κανείς συμφέρον, όπως έχω εγώ. Στην Φλώρινα ανοίγει αυτό, κυρία Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Υπάρχουν και άλλοι Βουλευτές, κύριε συνάδελφε. Δεν είστε μόνο εσείς.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Δεν μιλάει κανένας άλλος.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Τα έχουν πει.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Δηλαδή, δεν μπορείτε να δείξετε ανοχή δύο λεπτά;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Τέλος πάντων, δεν θα κάνουμε διάλογο. Κατ’ εξαίρεση, τρία λεπτά. Έχω κρατήσει ήδη ανεκτική στάση.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Αν αυτά που είπα έχουν ξανακουστεί, πείτε μου να σταματήσω. Ξέρει εδώ το Κοινοβούλιο τι πρόκειται να γίνει; Ξέρει τι θα γίνει στην Πέλλα;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Ναι.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Είναι απαράδεκτο αυτό που κάνετε.

Σας λέω μόνο κάτι και γράψτε το: Στα επόμενα τρία χρόνια, ειδικά στην Πέλλα που είναι μεγάλος νομός –η Φλώρινα έχει υποστεί την καταστροφή- θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ. Έδεσσα, Σκύδρα και Γιαννιτσά θα κλείσει το ένα τρίτο των καταστημάτων εξαιτίας αυτού του μεθοριακού σταθμού. Βάλτε δίπλα και τις τοποθετήσεις της κας Τζάκρη και του άλλου του Βουλευτή. Αντωνιάδης! Και βάλτε με στην κεντρική πλατεία!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Μην λέτε ονόματα, γιατί η κ. Τζάκρη δεν είναι εδώ και δεν μπορεί να σας απαντήσει.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Αυτό κάντε και δεν μας αφήνετε και να μιλήσουμε.

Να είστε καλά!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ