ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι έχει επικολληθεί, σύμφωνα με το Π.Δ. 116/Φ.Ε.Κ.81/5.3.2004, σε σταθμευμένα οχήματα ειδικό αυτοκόλλητο που τα χαρακτηρίζει ως εγκαταλειμμένα και τα οχήματα αυτά πρέπει να αποσυρθούν αμέσως από τους ιδιοκτήτες τους.
Οχήματα θεωρούνται εγκαταλελειμμένα όταν:
Αφήνονται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες.
Αφήνονται σε άλλους δημόσιους δημοτικούς ή κοινοτικούς ή μη χώρους και οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας ή Αρχής.
Αφήνονται σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση του κύριου ή νομέα του χώρου κατά δήλωσή του.
Αποτελούν γενικά κίνδυνο για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων καθώς και για την δημόσια ή ιδιωτική περιουσία.
Σύμφωνα με το Π.Δ. 116/Φ.Ε.Κ.81/5.3.2004:
Εάν δεν αποσυρθεί το όχημα από τον ιδιοκτήτη του μέσα σε 45 ημέρες από την επικόλληση του ειδικού αυτοκόλλητου, τότε το όχημα περιέρχεται στην κατοχή του Δήμου και θα παραδοθεί σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής για οχήματα στο τέλος του κύκλου ζωής τους (ΟΤΚΖ).
Εάν το όχημα δεν αναζητηθεί σε διάστημα 10 ημερών από την ημέρα περισυλλογής του, τότε το όχημα προωθείται προς περαιτέρω επεξεργασία, αξιοποίηση, τεμαχισμό και διάθεση, όπως προβλέπεται για τα ΟΤΚΖ.
Σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Φλώρινας μετά από 45 ημέρες από την επικόλληση του ειδικού αυτοκόλλητου στο όχημα θα προβεί στην περισυλλογή του.
Παρακαλούνται οι δημότες να συνδράμουν στις προσπάθειές μας και να βοηθήσουν για την άρση του φαινομένου των εγκαταλελειμμένων οχημάτων. Οι πολίτες μπορούν να δηλώσουν εγκαταλειμμένα οχήματα που βρίσκονται στη γειτονιά τους ή έχουν υποπέσει στην αντίληψη τους έντυπα στο κεντρικό πρωτόκολλο του Δήμου Φλώρινας (Δημαρχείο) ή στην Γραμμή Δημότη: 8001137373
Η συμβολή όλων μας για την βελτίωση του περιβάλλοντος είναι σημαντική και για αυτό η ενεργός συμμετοχή των δημοτών είναι ανεκτίμητη βοήθεια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)