ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

Τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) κ. Θεόδωρο Καράογλου υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, το πρωί της Παρασκευής 6 Μαρτίου.Ο κ. Γιαννάκης ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Καράογλου για τα τρέχοντα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο Φλώρινας, με κυρίαρχο την απολιγνιτοποίηση. Ειδικότερα, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, η οποία θα βασιστεί σε ένα νέο κοινωνικοοικονομικό μοντέλο που θα διασφαλίζει θέσεις εργασίας.
Επιπρόσθετα, ο κ. Δήμαρχος μίλησε για:
· τη στήριξη του Πανεπιστημίου και την επανένταξη στον ακαδημαϊκό χάρτη των δύο τμημάτων Κινηματογράφου και Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, αλλά και την ενίσχυσή του με νέα τμήματα, όπως το Δημιουργικής Γραφής
· την ανάπτυξη του τουρισμού
· την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα και τη βελτίωση του οδικού άξονα Φλώρινα - Νυμφαίο
· την ανάγκη ενεργειακής αναβάθμισης των δημοτικών κτιρίων με ιδιαίτερη βαρύτητα στις σχολικές μονάδες
· το υψηλό κόστος θέρμανσης, την ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου της τηλεθέρμανσης και την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την έλευση του φυσικού αερίου
· την ανακατασκευή των νεοκλασικών κτηρίων στην περιοχή του ποταμού Σακουλέβα
· τη δεινή οικονομική κατάσταση του Δήμου και την έλλειψη προσωπικού

Ακούγοντας με προσοχή τα αιτήματα και τις προτάσεις του κ. Δημάρχου, ο κ. Υφυπουργός δήλωσε τη στήριξή του στον βαθμό που του αναλογεί και δεσμεύτηκε για την εξεύρεση λύσεων.
Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Αντωνιάδης και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φλώρινας κ. Θωμάς  Θεοδώρου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)