Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας στο Διοικητήριο της Π.Ε. Φλώρινας, η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου 2020».
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, υπο τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, κ. Ιωάννη Κιοσέ και του προϊσταμένου της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας, κ. Χρήστου Μιχαήλ, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα της πρόληψης και της καταστολής των πυρκαγιών.
Ειδικότερα επισημάνθηκε η έγκυρη και έγκαιρη υλοποίηση δράσεων που αφορούν την πραγματοποίηση καθαρισμού και ευπρεπισμού της βλάστησης κυρίως των οικισμών που γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις, την απαγόρευση ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων, τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, τον ανεφοδιασμό των υδατοδεξαμενών, τον έλεγχο του υφιστάμενου οδικού δικτύου πρόσβασης στις δασώδεις περιοχές, την πραγματοποίηση μεικτών περιπολιών και τη χαρτογράφηση των υποδομών καθώς και του έμψυχου δυναμικού.

Επίσης καθορίστηκαν αρμοδιότητες των εθελοντικών ομάδων και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Σ.Ο.Π.Π. (Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας), καθώς και το είδος της μεταξύ τους συνεργασίας, για την πρόληψη και την καταστολή των πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις, καθώς και σε γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στα διοικητικά όρια της ΠΕ Φλώρινας. Παράλληλα αναφέρθηκαν τα προβλήματα-παραλείψεις που διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια της περσινής περιόδου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Κιοσές, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους και επισήμανε μεταξύ άλλων τη κρισιμότητα της αντιπυρικής προστασίας, καθώς οι κλιματολογικές αλλαγές ευνόησαν την εκδήλωση πυρκαγιών τα τελευταία χρόνια εντός των Γεωγραφικών ορίων της Π.Ε. Φλώρινας.

Επίσης τόνισε τον καταλυτικό ρόλο της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών και την ενίσχυση της επιχειρησιακής της δράσης στην περιοχή, με την ίδρυση εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στις Πρέσπες, με την Π.Ε. Φλώρινας να είναι αρωγός.

Τέλος υπογράμμισε πως επενδύει στην έγκαιρη προετοιμασία, τη συνεργασία και τον συντονισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι έκτακτες καταστάσεις που τυχόν μπορεί να προκύψουν, κυρίως να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή.

Στη συνεδρίαση που διήρκησε δύο ώρες συμμετείχαν επίσης,ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειος Άμπας, ο διοικητής της Π.Υ. Περιφερειακής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας κ. Ιωάννης Ράπτης, οι διοικητές της Π.Υ. Φλώρινας και Πτολεμαΐδας,ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Λιάσης, οι εκπρόσωποι των Δήμων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, Ο διοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού, κ. Νικόλαος Γκόνης, η διευθύντρια της διεύθυνση δασών της Π.Ε. Φλώρινας κ. Σοφία Γλούφτση, εκπρόσωποιτης Αστυνομικής Δ/νσης Φλώρινας, του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, της 3ης ΜΣΕΠ και άλλων φορέων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)