ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Για Απρόκλητη σωματική και λεκτική επίθεση προς το πλήρωμα Ασθενοφόρου Τομέα Φλώρινας κατά την άφιξη του Πληρώματος Ασθενοφόρου του Τομέα Φλώρινας στο Κ.Υ. Αμυνταίου για την κατεύθυνση της διακομιδής ασθενούς της δομής φιλοξενίας στον Άγιο Παντελεήμονα Φλώρινας, καταγγέλλει τον υπεύθυνο της δομής ο Σύλλογος εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας με ανακοίνωση του. Όπως αναφέρει "Η αιτία για απειλές και προπηλακισμούς από τον παρευρισκόμενο υπεύθυνο της δομής ήταν η μη παρουσία ιατρού του Ε.Κ.Α.Β. στο πλήρωμα που ανταποκρίθηκε, με συνέπεια να ξεσηκωθούν και οι φιλοξενούμενοι. Στο σημείο αυτό θέλουμε να τονίσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι κανένας Τομέας Ε.Κ.Α.Β της Δυτικής Μακεδονίας, με εξαίρεση λίγων εφημεριών στον Τομέα Κοζάνης, δεν διαθέτει Κινητή Μονάδα με Ιατρό στα πληρώματα". 

Επισημαίνουν δε ακόμα ότι" Το συμβάν έληξε λόγω του επαγγελματισμού και της ψυχραιμίας που επέδειξαν οι συνάδελφοι. Παρόμοιο συμβάν με προπηλακισμούς και χειρονομίες, ευτυχώς μικρής έντασης, έγινε και το Σάββατο από τον ίδιο υπεύθυνο της Δομής Αγίου Παντελεήμονα Φλώρινας.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ καταδικάζει τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές που έρχονται να προστεθούν στις συνεχιζόμενες επιθέσεις σε διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. Δυτικής Μακεδονίας αλλά και Πανελλαδικά. Η αντίδραση του σωματείου και της διοίκησης ήταν και θα είναι άμεση. Είναι αδιανόητο να αποτελούμε θύματα απρόκλητων επιθέσεων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας, με άμεσο κίνδυνο της ζωής μας και της σωματικής μας ακεραιότητας και απαιτούμε για μια ακόμη φορά να ληφθούν τα αναγκαία άμεσα μέτρα για να μπορούμε να ασκούμε τα καθήκοντά μας υπό συνθήκες ασφαλείας".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ