ΑΝΑΦΟΡΆ Π. ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΕΡΓΆΤΕΣ ΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ


Αναφορά στους Υπουργούς  Υγείας, Υποδομών-Μεταφορώ και 
τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων με Θέμα: «Εγκλωβισμός εργατών γης από την Αλβανία στις Πρέσπες» κατέθεσε η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα. Η κα Πέρκα κατέθεσε ως αναφορά  την επιστολή του Δημάρχου Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη, με την οποία ζητά από την Κυβέρνηση την άρση εγκλωβισμού Αλβανών εργατών γης στην χώρα μας, οι οποίοι επιθυμούν να εξέλθουν από τον συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, έστω και για μία ημέρα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν και να επιστρέψουν στον μόνιμο τόπο κατοικίας τους αφού διεκπεραίωσαν το έργο τους.
Η κα. Πέρκα ζητά την άμεση απάντηση και ενέργειες των αρμόδιων Υπουργών για το δίκαιο αίτημα του Δήμου Πρεσπών.

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Αναφορά στους Υπουργούς για τον Υπουργό Υγείας,

τον Υπουργό Υποδομών-Μεταφορών,

τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων

Θέμα: «Εγκλωβισμός εργατών γης από την Αλβανία στις Πρέσπες»

Η Βουλευτής Φλώρινας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, καταθέτει ως αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, τον Υπουργό Υποδομών-Μεταφορών, και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, την επιστολή του Δημάρχου Πρεσπών κ. Π. Πασχαλίδη, με την οποία ζητά από την Κυβέρνηση την άρση εγκλωβισμού Αλβανών εργατών γης στην χώρα μας, οι οποίοι επιθυμούν να εξέλθουν από τον συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, έστω και για μία ημέρα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν και να επιστρέψουν στον μόνιμο τόπο κατοικίας τους αφού διεκπεραίωσαν το έργο τους.

Ο Δήμαρχος εκθέτει το ζήτημα και τονίζει πως η απαγόρευση εξόδου πολιτών της Αλβανίας από τον συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής δεν εξυπηρετεί κάποιον σκοπό δημόσιας υγείας, αντιθέτως οι συγκεκριμένοι Αλβανοί πολίτες θα μπορέσουν να μεταβούν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, δίχως να δημιουργούνται εντάσεις, κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα στην περιοχή των Πρεσπών.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες για άμεση εξέταση του δίκαιου αιτήματος του Δήμου Πρεσπών.

Η καταθέτουσα Βουλευτής

Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Η ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΣΣΑ ΦΑΝΗ ΜΟΤΕΣΝΙΤΣΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ "ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

21η ΠΑΝΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ