Π. Πέρκα: Καλλιεργήθηκε μια αισιοδοξία, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα από τα απαραίτητα (video)


Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, φιλοξενήθηκε την Κυριακή 03/01 στην εκπομπή της ΕΡΤ1 Σαββατοκύριακο, όπου σχολίασε τις παλινωδίες της κυβέρνησης σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας, την θωράκιση του συστήματος υγείας κατά το προηγούμενο διάστημα, τη διαχείριση των εμβολιασμών και το ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολείων.
Στο πρώτο κύμα δημιούργησαν μια επίπλαστη ευτυχία και έναν εφησυχασμό που οδήγησε σε τραγικά αποτελέσματα και είχαμε μηδενική λήψη μέτρων για την ενίσχυση του ΕΣΥ, δωρεάν τεστ, δημιουργία νέων ΜΕΘ.
Τώρα καλλιεργούν μια αισιοδοξία για την ύπαρξη του εμβολίου, αλλά βλέπουμε να συμβαίνουν διάφορα, όπως π.χ. νεαρά κυβερνητικά στελέχη να εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα και έχουμε πολλές καταγγελίες τις τελευταίες μέρες για ακυρώσεις εμβολιασμών υγειονομικών.
Βλέπουμε μία γραφειοκρατία επιπλέον ή μία κακή οργάνωση.
Δυστυχώς η μέχρι τώρα ποσότητα των εμβολίων είναι πολύ μικρή σε σχέση με αυτά που υποσχέθηκε η κυβέρνηση.
Ζητούμε σοβαρότητα, διαφάνεια στη λήψη μέτρων και στις ενέργειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ώστε να μη δίνεται κανένα περιθώριο αμφισβήτησης από αρνητές, αλλά και να ενισχύεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτεία.
Η κυβέρνηση πρέπει να λογοδοτεί όταν δεν ακούει τους ειδικούς. Χθες ο ένας Υπουργός ανακοίνωνε ότι σιγά-σιγά ανοίγει το εμπόριο και έπειτα ο κ. Πέτσας ανακοίνωνε νέο σκληρό lockdownόταν η Επιτροπή δεν είχε ακόμα συνεδριάσει. Αυτά δεν είναι σοβαρή διαχείριση.
Μερικά πράγματα είναι απλά και πολύ πολιτικά όταν έχουμε περίπου 5000 νεκρούς σε 2,5 μήνες. Ποια στοιχεία βλέπει η κυβέρνηση και η Επιτροπή και αποφασίζει; Με τις διπλές εγγραφές; Ζητάμε στοιχεία και δεν μας δίνονται απαντήσεις.
Ανοίγουν τα σχολεία και παίρνονται μέτρα εκτός σχολείων όπως για το λιανεμπόριο, για το lockdown,αλλά δεν παίρνεται ούτε ένα μέτρο που αφορά το ίδιο το άνοιγμα των σχολείων.
Απλά πράγματα: τεστ για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, αποστάσεις – θρανία, εμβολιασμούς και προσλήψεις.
Μπορεί να μη φταίει η κυβέρνηση για την πανδημία, φταίει όμως για τη διαχείρισή της. Να κάνει ΜΕΘ, να κάνει τεστ, να ιχνηλατεί.
Ανοίγουν όμως τα σχολεία με ρίσκο της δημόσιας υγείας, παίρνοντας μέτρα αλλού και όχι για την ίδια την παιδεία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ