Π.ΠΕΡΚΑ : "ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΏΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΆΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΉ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ


Απάντηση στην ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με  «Αύξηση του προϋπολογισμού δράσης για την ενίσχυση επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας», έδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Όπως αναφέρει η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα  «Το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν θα αυξήσει τα διαθέσιμα χρήματα των επιχειρησιακών προγραμμάτων για τη Δυτική Μακεδονία - Απάντηση στην κοινοβουλευτική ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας για την στήριξη των επιχειρήσεων».
Επισημαίνει ακόμα "στην ερώτηση γινόταν αναφορά στο γεγονός ότι το ύψος της χρηματοδότησης της δράσης: «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την εφαρμογή καινοτομιών ή/και αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας/Επιχειρηματική Ευκαιρία στη Δυτική Μακεδονία» ήταν μόλις 5,96 εκατομμύρια ευρώ και κάλυπτε ένα ελάχιστο μέρος της ζήτησης από τις επιχειρήσεις, οι οποίες κατέθεσαν υποβολές για έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 65 εκατομμυρίων.
Στην απάντηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρεται ότι τα ποσά που έχουν διατεθεί έως σήμερα «έχουν αγγίξει τα όρια του επιχειρησιακού προγράμματος», αποκλείοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα αύξησης του προϋπολογισμού της συγκεκριμένης δράσης ή δημιουργίας νέου προγράμματος ενίσχυσης με λιγότερους αποκλεισμούς και προϋποθέσεις.
Παράλληλα, στην ίδια απάντηση, επισυνάπτεται έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας στην οποία αναφέρεται ότι «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή υπό επεξεργασία δράση του ΕΠΑνΕΚ που να αφορά τις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας».
Σημειώνει τέλος ότι "για μια ακόμη φορά, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας βιώνουν την εγκατάλειψη από την κυβέρνηση της ΝΔ. Συνεχίζεται η αδιαφορία, τα αποσπασματικά, καθυστερημένα και ελλιπή μέτρα που έχουν συμβάλλει στην διόγκωση της ανεργίας, την αποεπένδυση και τη στασιμότητα, την ώρα μάλιστα που η βίαιη απολιγνιτοποίηση προελαύνει και οι συνέπειες της πανδημίας είναι δυσθεώρητες.
Μέχρι και ο πιο καλόπιστος υποστηρικτής της κυβέρνησης διαπιστώνει καθημερινά ότι η Δυτική Μακεδονία είναι πεδίο πειραματισμού και προώθησης συμφερόντων για μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι πολίτες και οι φορείς της περιοχής οφείλουν να αντιδράσουν σε αυτές τις μεθοδεύσεις, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και την τοπική κοινωνία".




Βουλευτής Κοζάνης, Κ. Βέττα

Βουλευτής Φλώρινας, Π. Πέρκα

Βουλευτής Καστοριάς, Ο. Τελιγιορίδου











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)