Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΗΜΈΡΑ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ


Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το Κέντρο Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υποδέχθηκε στους χώρους του, μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας. Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια του ΚΕ.ΠΕ., ενημέρωση για τις δράσεις και τους στόχους του Κέντρου, εκπαιδευτική-επιμορφωτική βιντεοπροβολή και πειράματα στο διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο, που ενθουσίασαν και εντυπωσίασαν τους μικρούς μαθητές!

Οι δράσεις που υλοποιούνται σήμερα από το Κέντρο Περιβάλλοντος αφορούν στην παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων, των εδαφών και του αέρα, στη διαχείριση αποβλήτων, στην μελέτη των επιπτώσεων στο περιβάλλον και έχουν ως πρωταρχικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη, παρέχοντας τις αναγκαίες συνθήκες για την κατάρτιση και εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και του ανθρώπου.

Η πρόεδρος του Κέντρο Περιβάλλοντος, κα Πουταχίδου Όλγα, απευθύνει πρόσκληση σε μαθητές και φοιτητές να επισκεφθούν και να γνωρίσουν, από κοντά, την εφαρμογή τεχνολογιών στην παρακολούθηση και τον έλεγχο της ποιότητας του περιβάλλοντος.«Γιατί αυτή η γη είναι το σπίτι μας κι αυτός ο πλανήτης η ζωή μας...»

Με εκτίμηση

Όλγα Πουταχίδου

Πρόεδρος ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.