Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021

ΑΥΤΟΨΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ ΟΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Στον τόπο που σχεδιάζεται η εγκατάσταση αιολικών σταθμών παραγωγής ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή του Νυμφαίου, βρέθηκε η πρόεδρος του Δικαστηρίου Φλώρινας στο οποίο εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει κάτοικοι και Περιβαλλοντικές Οργανώσεις.  Η αυτοψία διήρκησε 2,5 ωρες στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε μικρή πεζοπορια στον θιγόμενο τομέα  σε μονοπάτι με κατεύθυνση μιας φωλιάς αρκούδας που προτείνε η ΚΑΛΛΙΣΤΩ  να επισκεφτούν από κοντά. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση της η Καλλιστώ "Κοντά στο σημείο της φωλιάς έγινε στάση και μια μακρά συζήτηση για τις επιπτώσεις του έργου τόσο απο τα συνοδά έργα όσο και από τις ανεμογεννήτριες.

Παρουσιάστηκαν χαρτες με δεδομένα τηλεμετρίας και απεικόνισης όλων των αιολικών στην περιοχή. Τονίστηκε η σημασία του αδιατάρακτου τομεα, των σωρευτικών επιπτώσεων σε σχέση με γειτονικούς υπο αδειοδότηση ΑΣΠΗΕ. Από την πλευρά της εταιρείας εμφανίστηκαν 7-8 άτομα και η μια δικηγόρος της υπόθεσης. Έκαναν επίκληση για τη νομιμότητα του έργου, αναφέρθηκαν στις ήδη φορτωμένες ανεμογεννήτριες που βρίσκονται σε αναμονή μεταφοράς από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το ότι η εταιρεία χάνει κάθε μέρα πολλά λεφτά, απειλώντας ότι από τη Δευτέρα 19.07.2021 ξεκινανε οι εργασίες.  Η πρόεδρος άκουσε την περιγραφή για τα χαρακτηριστικά της περιοχής, του θιγόμενου τομέα και ενημερώθηκε για τα δεδομένα του έργου LIFE AMYBEAR που πραγματοποιεί η οργάνωσή μας στην περιοχή. Τέλος, από την πλευρά μας παραδόθηκε φάκελος με φωτογραφίες και χάρτες και αναμένουμε την τελική απόφαση τη Δευτέρα 19.07.2021".

Παρόντες ήταν από την πλευρά του Νυμφαίου ο Γιάννης Μπουτάρης, η Μαρία Διδασκάλου και μέλη του Μπλόκο Νυμφαίου- Ελεύθερα βουνά. 

Από την Καλλιστώ, ο Γιώργος Μερτζάνης και ο Θάνος Τράγος. Παρόντες ήταν επίσης ο δικηγόρος του Δήμου Αμυνταιου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λιάσης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.