ΤΟ 2ο ΓΕΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Στο πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (European Parliament Ambassadors Schools – EPAS) θα συμμετέχει το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας σύμφωνα με την ανακοίνωση του  Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, που υλοποιεί το πρόγραμμα σε  συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων.

Το Πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται με επιτυχία σε εθελοντική βάση σε Λύκεια Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών σχολείων, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2016, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, αλλά ιδιαίτερα σε μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου.

Οι πρωταρχικοί στόχοι του προγράμματος είναι η προβολή των αξιών του κοινοβουλευτισμού και της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, η βασική εκμάθηση θεμάτων που αφορούν στη δομή, στη λειτουργία και στο ρόλο των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα δε του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και η κατανόηση του πολιτικού και νομοθετικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών.

Για το έτος 2021-2022, σχετική ανακοίνωση έχει αποσταλεί σε όλα τα σχολεία της χώρας. Τα ενδιαφερόμενα σχολεία θα πρέπει να αποστείλουν αίτημα συμμετοχής μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία στην διεύθυνση: https://epasgreece.eu/registration/



Περισσότερες πληροφορίες και διαδικασία συμμετοχής για τη σχολική χρονιά 2021-2022



Για το 2020-2021, και σε συνέχεια αξιολόγησης των δράσεων των σχολείων, επιλέχτηκαν 55 σχολεία στα οποία και απονέμεται ο τίτλος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», ενώ οι συμμετέχοντες καθηγητές και μαθητές αναγορεύονται επίσης σε «πρέσβεις» του ΕΚ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)