ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Τη Φλώρινα επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς όπου είχε συναντήσεις με φορείς της περιοχής και εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικων συλλόγων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι κυρίως από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες βλέποντας τις καλλιέργειες τους να καταστρεφονται καθώς και για τα έργα που γίνονται στην Π.Ε. Φλώρινας για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου αναφέρθηκε στην ανάγκη να δημιουργηθούν στον πρωτογενή τομέα, εκείνες οι προϋποθέσεις που θα δώσουν υπεραξία στα αγροτικά προϊόντα της περιοχής και παράλληλα κίνητρα απασχόλησης. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στα εν εξελίξει αρδευτικά έργα των Πρεσπών, της Τριανταφυλλιάς και του Παρορείου που μελετήθηκαν, δημοπρατήθηκαν και εκτελούνται, στις μελέτες των αρδευτικών της Βεγορίτιδας και Χειμαδιτίδας που χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο, στους αναδασμούς, καθώς και στην εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που εδρεύει στην πόλη της Φλώρινας και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ακολούθως, ο Υπουργός ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας για την εξέλιξη του κυβερνητικού προγράμματος, με τη ρύθμιση των διατάξεων αναφορικά με τους εργάτες γης, την πιστοποίηση ορεινών προϊόντων, το πρόγραμμα χαλαζικής προστασίας, την αποπληρωμή των ενστάσεων του υποβλήθηκαν στον ΕΛΓΑ και αφορούν το έτος 2022 και τη βελτίωση των δεικτών του «Οικονομικού Κλίματος» με θεσμικές παρεμβάσεις στον πρωτογενή τομέα .

Στη συνέχεια ο Υπουργός απάντησε σε μια σειρά ζητημάτων που τέθηκαν από αιρετούς και παραγωγικούς φορείς και εξέφρασε τη βεβαιότητα του για τη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας, μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)