ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Την αντίθεση του με την απόφαση που έλαβε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για εξ αποστάσεως λειτουργία της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών για διάστημα περίπου ενός μηνός (έως τις 2 Ιουνίου), εκφράζει με ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Βασίλης Γιαννάκης. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του "Ως Δημοτική Αρχή θα θέλαμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας με την απόφαση αυτή. Μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά που λαμβάνεται απόφαση για κλείσιμο της Σχολής λόγω εργασιών, δίχως να αποκλείεται ότι θα είναι και η τελευταία, καθώς στην απόφαση της Συγκλήτου γίνεται λόγος για «επανεξέταση της κατάστασης μετά το πέρας της περιόδου αυτής».
Επισημαίνει ακόμα ότι "Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις δυσμενείς συνέπειες και τον αντίκτυπο που έχει μία τέτοια απόφαση, τόσο στην ψυχολογία και την συμπεριφορά των ίδιων των φοιτητών-τριών, που απέχουν από τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και στην εν γένει κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.Για τους ανωτέρου λόγους, ως Δήμαρχος του Δήμου Φλώρινας πρότεινα προς τις πανεπιστημιακές αρχές την παραχώρηση εκ μέρους του Δήμου κατάλληλων χώρων για την πραγματοποίηση των μαθημάτων έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Πανεπιστήμιο. Πρόταση, όμως, που, όπως φαίνεται, δεν έγινε αποδεκτή.Αφουγκραζόμενοι, λοιπόν, τις εύλογες ανησυχίες των δημοτών, θα θέλαμε να επαναφέρουμε και δημόσια την πρότασή μας, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος και να αποφευχθούν τυχόν αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία, τους φοιτητές, αλλά και στις υπόλοιπες σχολές και στα τμήματα που λειτουργούν στη Φλώρινα. Ευελπιστούμε αυτή τη φορά να γίνει αποδεκτή η θέση μας, καθώς το Πανεπιστήμιο αποτελεί για ολόκληρη την περιοχή μας ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής και πολιτιστικής της ζωής".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)