ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εθελοντική Αιμοδοσία διοργανώνει το Σωματείο Αστυνομικών υπαλλήλων Φλώρινας  την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 και από 08:00 έως 13:00 στο κτίριο της Δ.Α. Φλώρινας, με στόχο την ενίσχυση της Τράπεζας αίματος του Σωματείου σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Φλώρινας. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους η αιμοδοσία είναι η επιτομή εθελοντισμού, είναι μία πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς. Είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε σε έναν συνάνθρωπό μας. Πέρα όμως από την προσφορά η αιμοδοσία έχει πολλά οφέλη και για τον αιμοδότη καθώς οι τακτικοί αιμοδότες εμφανίζουν κατά 88% μικρότερο κίνδυνο να υποστούν έμφραγμα, μιας και με την αιμοδοσία βελτιώνεται η ροή του αίματος τους. Στα οφέλη επίσης που λαμβάνουν οι αιμοδότες συμπεριλαμβάνεται και ο έλεγχος της υγείας τους, αφού πριν δώσουν αίμα, γίνεται μέτρηση της θερμοκρασίας, των καρδιακών παλμών, της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων αιμοσφαιρίνης. Μετά το πέρας της διαδικασίας, το αίμα ελέγχεται για 13 μολυσματικές ασθένειες, όπως ο HIV, η ηπατίτιδα και ο ιός του Δυτικού Νείλου. Εάν το αποτέλεσμα κάποιας από αυτές τις εξετάσεις βγει θετικό, ειδοποιούνται αμέσως.

Πέρα όμως από τις θετικές επιδράσεις της αιμοδοσίας στην υγεία, υπάρχει και το ψυχολογικό μέρος της διαδικασίας. Η αίσθηση του αλτρουισμού συμβάλει στη διάθεση ενός ανθρώπου, καθώς ο αιμοδότης νιώθει υπερήφανος για την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)