ΣΤ. ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ "ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ"

Η αξιοποίηση των νέων ευρωπαϊκών πόρων που θα διατεθούν στις περιοχές λιγνιτικής μετάβασης, συζητήθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης του Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας Σταύρου Παπασωτηρίου με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Όπως αναφέρει ο κ. Παπασωτηρίου “πριν λίγες μέρες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρας και ο αναπλ. υπουργός Εθνικής Οικονομίας Ν. Παπαθανάσης ανακοίνωσαν την επέκταση του Συμφώνου Συνεργασίας των δυο υπουργείων στο πλαίσιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης για τη προγραμματική περίοδο ως το 2027. Με βάση της παραπάνω ανακοίνωσης σχετικά με την διάθεση πρόσθετων πόρων για την αγροτική ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας, ζήτησα την κατά προτεραιότητα ανακατεύθυνση τους σε παραγωγικές επενδύσεις στη Π.Ε Φλώρινας.
Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η χρηματοδότηση έξυπνων διαδικασιών παραγωγής, μεταποίησης και διάθεσης αγροτικών προϊόντων καθώς και η στοχευμένη ενίσχυση ποιοτικών τοπικών προϊόντων του νομού Φλώρινας”. Υπογραμμίζει ακόμα πως “το Υπουργείο δεσμεύτηκε για την υπαγωγή των περιοχών απολιγνιτοποίησης στο ανώτατο ποσοστό συγχρηματοδότησης, τόσο για τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων όσο και για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, σε συνδυασμό με τη διάθεση συμπληρωματικής χρηματοδότησης του νέου προγράμματος Leader για τις ηπειρωτικές περιοχές μετάβασης.
Να επισημανθεί ότι όλοι οι παραπάνω ευρωπαϊκοί πόροι από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έρχονται να προστεθούν σε εκείνους του υφιστάμενου Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-27» δίνοντας μια νέα ευκαιρία να ανασχεδιάσουμε το μέλλον της Φλώρινας στη μεταλιγνιτική εποχή και να αξιοποιήσουμε τα επιπλέον κονδύλια αλλά κυρίως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πρωτογενούς παραγωγής του νομού μας”.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)