ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ

Tην εξέλιξη της Επιστήμης της Αστροφυσικής ... στην Εποχή των Αρχαίων Ορεστών ... με επίκεντρο το ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ  καλεί τους μαθητές και τους ενήλικες να την γνωρίσουν η ΚΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων & το Αρχαιολογικό Μουσείο ΠΕ Καστοριάς.
Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, το Δήμο Καστοριάς, το Δήμο Άργους Ορεστικού, τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς και την Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος (Παρ/μα Κοζάνης), στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2014.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕ Καστοριάς (Βενιζέλου 9, Άργος Ορεστικό - Πολιτιστικό Κέντρο) 10.00 - 11.00 & 11.30 - 12.30: δράσεις για σχολεία μαθητές Δημοτικού (40 + 40 κατόπιν συνεννόησης) συνομιλούν με τον αστρονόμο καθηγητή του Παν/μίου Αθηνών κ. Ξ. Μουσά για το Μηχανισμό, επεξεργάζονται ομοίωμά του και απασχολούνται σε διαδραστικές ψηφιακές εφαρμογές για την κατανόηση της λειτουργίας του 
19.00: ομιλία για ενήλικες & μαθητές Ξενοφών Δ. Μουσάς αστρονόμος, καθηγητής Παν/μίου Αθηνών 'O Mηχανισμός των Αντικυθήρων: το πρώτο Πλανητάριο και Αστρονομικό Ρολόι' & 
20.00 - 22.00: εισαγωγή στην τηλεσκοπική παρατήρηση ουρανίων σωμάτων 
1 - 31 OKTΩΒΡΙΟΥ 2014, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕ Καστοριάς (Βενιζέλου 9, Άργος Ορεστικό - Πολιτιστικό Κέντρο) 
9.00 -14.00: για σχολεία (κατόπιν συνεννόησης) & ενήλικες έκθεση υλικού για την εξέλιξη της Αστροφυσικής και το Μηχανισμό των Αντικυθήρων και χρήση διαδραστικών ψηφιακών εφαρμογών για για την κατανόηση της λειτουργίας του Πληροφορίες: 
Αρχαιολογικό Μουσείο ΠΕ Καστοριάς, τηλ. 24670 44616 (κ. Στυλιανή Κοντοπούλου)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)