ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ξεκινούν από αύριο Τετάρτη οι αιτήσεις για 27.948 θέσεις μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας από τις οποίες οι 1.154 αφορούν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Το νέο πακέτο θέσεων θα διατεθεί κυρίως σε δήμους, περιφέρειες, ασφαλιστικά ταμεία, λιμάνια, εκκλησίες, μουσεία, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας κ.ά. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στη διαδικασία έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοί τους είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.
Η αμοιβή όσων απασχοληθούν σε κοινωφελή εργασία θα είναι 490 ευρώ, αν πρόκειται για ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για τους ανέργους κάτω των 25 ετών, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.
Οι θέσεις ανά κατηγορία εκπαίδευσης κατανέμονται ως εξής:
Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης 8.687 θέσεις
Τεχνολογικής εκπαίδευσης 9.334 θέσεις
Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 9.483 θέσεις
Υποχρεωτικής εκπαίδευσης 444 θέσεις
Για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχουν εγκριθεί 1.154 θέσεις κοινωφελούς εργασίας από τις οποίες οι 214 είναι για την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, οι 536 για την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, οι 216 για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και οι 188 θέσεις για την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.
  • ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Πηγή Φώτο: Aftodioikisi.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)