ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 40ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων της περιοχής της Καστοριάς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης η εκδήλωση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Στην εκδήλωση μίλησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ηλίας Νικολακόπουλος με θέμα «Το πολυσυζητημένο τέλος της μεταπολίτευσης», ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας με θέμα «Μεταπολίτευση: Το τέλος των διχασμών» και ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευάνθης Χατζηβασιλείου με θέμα «Μεταπολίτευση, σαράντα χρόνια μετά: επιτεύγματα και ελλείμματα».
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση και κατόπιν ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης «Διαδρομές στην Ιστορία». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο πρώην δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος, ο αντιδήμαρχος Νεστορίου Γιάννης Ελευθερίου, η αντιδήμαρχος Άργους Ορεστικού Αφροδίτη Μπελονάκη και ο εκπρόσωπος της περιφέρειας Πασχάλης Βάσσος. Την ερχόμενη Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11:30 θα πραγματοποιηθεί ομιλία στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Χάγκεν Φλάισερ με θέμα "Η μακρά σκιά του πολέμου: Ελληνογερμανικές σχέσεις 1944-2014". Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)