ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Με επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων εκ Φλωρίνης Εφέδρων Αξιωματικών στη διάρκεια του έπους του ΄40, στο μνημείο των Εφέδρων Αξιωματικών στην ομώνυμη πλατεία στις 5:00 το απόγευμα ξεκινάνε σήμερα ουσιαστικά οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Φλώρινας. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν  στις 7:00 μ.μ. με Εκδήλωση στην αίθουσα θεάτρου του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και ομιλητή τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Μπίρο Στέφανο, Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης συμμετέχουν:
Α) Η Χορωδία του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας
- Διεύθυνση χορωδίας : Παπαδόπουλος Δημήτριος
Β) Παραδοσιακοί χοροί από το Τμήμα Εθνογραφίας και Χορού του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
- Υπεύθυνη : Ελευθερία Τρύφωνος

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Τρίτη 28 Οκτωβρίου. Στις 7:30 π.μ. οπότε Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών, στις 08:00 π.μ. : Η Φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης παιανίζοντας εμβατήρια, στις 08:15 π.μ. : Η Σημαία θα παραδοθεί από τον κ. Δήμαρχο Φλώρινας σε αντιπροσωπεία που θα αποτελείται από έναν αξιωματικό του Στρατού, έναν αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, έναν απόστρατο αξιωματικό και έναν έφεδρο αξιωματικό με τη συμμετοχή της Μουσικής του Δήμου, στις 08:30 π.μ. : Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην πλατεία Γ. Μόδη. ώρα 10:30 π.μ. : Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος,στις 11:15 π.μ. : Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη όπου θα παρευρίσκονται οι σημαιοφόροι με τις Σημαίες τους. Θα ακολουθήσει προσκλητήριο πεσόντων Φλωρινιωτών κατά τον πόλεμο του 1940 – 41 από Αξιωματικό του 1ου Συντάγματος Πεζικού.Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 12:00 με παρέλαση μπροστά από τις Αρχές και τον λαό της Πόλεως στη Λεωφόρο Μακεδονομάχων, των Αναπήρων, των εθελοντριών του Ε.Ε.Σ. Φλώρινας, της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης, των Μακεδονομάχων, των Σχολείων Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης, των Σχολών Επαγγελματικής & Τεχνικής Εκπαίδευσης, Τ.Ε.Ε. Ο.Α.Ε.Δ., των Προσκόπων, των Οδηγών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)