ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΖΩΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ

Ξεκινάει από 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι 15 Δεκεμβρίου η διαδικασία των ετήσιων απογραφών ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων για το έτος 2014,σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατριακής της Π.Ε. Καστοριάς.
· Υποχρέωση υποβολής απογραφής έχουν όλοι, ακόμη και αυτοί που δηλώνουν μηδενικό ζωικό κεφάλαιο.
· Τα μητρώα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένα (μέρος Β, Δ, Ε.). Μητρώα με ελλιπή ενημέρωση δεν θα παραλαμβάνονται. Οδηγίες για την συμπλήρωση των μητρώων (παλαιού και νέου τύπου) αποστέλλονται συνημμένα.
· Φωτοτυπία των μητρώων πρωτοκολλείται κατά την παραλαβή, τεκμηριώνοντας την εμπρόθεσμη υποβολή της απογραφής.
Διασταυρωτικός έλεγχος των απογραφικών στοιχείων της Κτηνιατρικής Βάσης Δεδομένων θα γίνει από την αρμόδια αρχή πληρωμών (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.)
Για περισσότερες πληροφορίες: Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Καστοριάς, Τμήμα Κτηνιατρικής , κα. Σμαράγδα Δημοπούλου, τηλ: 2467071901, 2467076023, 2467071799.
Δείτε παρακάτω τις Οδηγίες Συμπλήρωσης Μητρώων Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων
Στο μέρος Β΄ των μητρώων (απογραφές), καταγράφονται όλα τα ζώα της εκμετάλλευσης, κατανεμημένα στις αντίστοιχες στήλες.

· Ειδικότερα, ζώα άνω του έτους, είναι το σύνολο των «ιστορικών ζώων» ( όσα είναι γεννημένα πριν το 2010 και φέρουν συμβατικά ενώτια), τα οποία καταγράφονται ως σύνολο στο μητρώο παλαιού τύπου, καθώς και τα ζώα που γεννήθηκαν μετά το 2010, υποχρεωτικά φέρουν ηλεκτρονική σήμανση και καταγράφονται ατομικά στο μέρος Ε΄ του νέου μητρώου. Το ίδιο ισχύει και για τα αρσενικά ζώα (ιστορικά και με ηλεκτρονική σήμανση). Στην στήλη λοιπά, καταγράφονται τα παράγωγα (αρνιά-κατσίκια). Τα ζώα αυτά καταγράφονταιμόνο στα καινούργια μητρώα.
Στο μέρος Δ΄ των καινούργιων μητρώων (μεταβολές ζωικού πληθυσμού χωρίς ατομικό αριθμό σήμανσης), καταγράφονται οι αυξομειώσεις (γεννήσεις, θάνατοι, σφαγές) ζώων ηλικίας μικρότερης των 6 μηνών που γεννήθηκαν στην εκμετάλλευση.
· Για τις αυξομειώσεις που οφείλονται σε γεννήσεις ή/και θανάτους, προτείνεται η καταγραφή τους να γίνεται απολογιστικά σε μηνιαία βάση, συμπληρώνοντας στις στήλες 6 ή 9 αντίστοιχα, το μήνα και έτος αναφοράς (π.χ. 1/2014,…12/2014)
· Για τα ζώα που απομακρύνονται για σφαγή, συμπληρώνεται η ακριβής ημερομηνία εξόδου τους από την εκμετάλλευση, καθώς και το σφαγείο προορισμού.
Στο μέρος Ε΄ των καινούργιων μητρώων (μεταβολές ζωικού πληθυσμού με ατομικό αριθμό σήμανσης), καταγράφονται όλα τα ζώα ηλικίας μεγαλύτερης των 6 μηνών που γεννήθηκαν μετά το 2010 και φέρουν υποχρεωτικά ηλεκτρονική σήμανση.
Επίσης, καταγράφονται όλα τα ζώα ηλικίας μικρότερης των 6 μηνών, τα οποία πωλούνται σε άλλη εκμετάλλευση με σκοπό την πάχυνση ή την αναπαραγωγή. Τα συγκεκριμένα ζώα εγκαταλείπουν την εκμετάλλευση γέννησής τους με δύο συμβατικά ενώτια, υποχρεωτικά όμως σημαίνονται ηλεκτρονικά από τον νέο κάτοχό τους, με την συμπλήρωση του 6ου μήνα της ζωής τους.
Τέλος, όσον αφορά «στα ιστορικά ζώα» (ζώα με δύο συμβατικά ενώτια), οιμειώσεις τους (θάνατος, σφαγή, πώληση), καταγράφονται στο μητρώο παλαιού τύπου, μέχρις ότου αυτά εκλείψουν (κανένα ζώο με δύο συμβατικά ενώτια στην εκτροφή).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)