ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΑΣΟΛΙΟΥ ΣΤΟ ΒΑΡΥΚΟ ΛΟΓΩ ΕΝΤΟΝΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ

Τους φασολοπαραγωγούς της Τοπικής Κοινότητας Βαρυκού οι οποίοι έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές στην παραγωγή τους λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των δύο τελευταίων μηνών, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης  της Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, συνοδευόμενος από τους γεωπόνους κ. Κοσμά Ρούφα και κ. Πολατίδη Ιωάννη. Με τον πρόεδρο της Τ.Κ. και φασολοπαραγωγούς, επισκέφτηκαν αγροτικές εκτάσεις και διαπίστωσαν από κοντά το μέγεθος της ζημιάς που υπέστησαν.
 Αναφερόμενος στο πρόβλημα, ο κ. Μπίρος δήλωσε τα εξής: «Απ’ ότι καταλαβαίνουμε και είδαμε επιτόπου, το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και σοβαρό. Οι πολλές βροχοπτώσεις που είχαμε αυτήν την περίοδο, της τάξεως του 120% σε σχέση με άλλες περιπτώσεις καθώς φτάνει σε ύψος τα 1.2 μέτρα φέτος, δημιούργησαν πρόβλημα στους παραγωγούς του φασολιού εδώ στο Βαρυκό. Από τον έλεγχο που κάναμε εκτιμήσαμε ότι οι ζημίες ενδέχεται να είναι και πάνω από το 70% της παραγωγής. Όπως γνωρίζετε τα φασόλια της περιοχής του Βαρυκού είναι βιολογικής καλλιέργειας και αυτό δείχνει και το μέγεθος της ζημίας. Είναι γνωστό ότι οι αγρότες εδώ της περιοχής δεν χρησιμοποιούν φάρμακα και δεν προβαίνουν σε ψεκασμούς. Αυτό είναι μια συνήθεια που επικρατεί εδώ στην Τ.Κ. Βαρυκού και γι’ αυτό θεωρούμε ότι ο ΕΛΓΑ πρέπει να λαμβάνει ειδική μέριμνα και να μην αφήνει στην τύχη της μια τόσο σημαντική παραγωγική διαδικασία. Εμείς ως υπηρεσία και περιφερειακή ενότητα θα ζητήσουμε από τον ΕΛΓΑ να ξεκινήσει διαδικασία αποζημίωσης των καλλιεργειών του φασολιού και ελπίζω να ανταποκριθεί και να δώσει αυτά που δικαιούνται οι αγρότες της περιοχής.».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)