ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑ

Η επιστροφή της Βαφειάδου στους αγωνιστικούς χώρους, μετά από πολύμηνο τραυματισμό, συνδυάστηκε με νίκη του Αμύντα (26-19) επί του μαχητικού -για ένα ημίχρονο- Μέγα Αλέξανδρου Γιαννιτσών, στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1.Σ΄ ένα δυνατό παιχνίδι, όπου οι άμυνες είχαν το πρώτο και τον τελευταίο λόγο, ο Αμύντας προηγήθηκε 2-0, όμως στη συνέχεια αιφνιδιάστηκε από την προωθημένη αμυντική διάταξη (4-2 και 3-2-1) των Γιαννιτσών, που με σερί 5-0, προσπέρασαν 2-5 στο 14λεπτό. Η συγκεκριμένη εξέλιξη , υποχρέωσε τον τεχνικό Νίκος Γιώσκο να περάσει στον αγώνα την Βαφειάδου, αλλαγή που άλλαξε τη ροή στην αναμέτρηση. Ο Αμύντας βρήκε διαδρόμους στην άμυνα των φιλοξενουμένων και σε σύντομο χρονικό διάστημα ισορρόπησε το παιχνίδι 5-5 στο 16λεπτό.
Με μόνιμη πηγή κινδύνου την Αναστασίου (9γκ.), ο Μέγας Αλέξανδρος διατηρούσε προβάδισμα με βραχεία κεφαλή μέχρι το 25λεπτό (9-10), όμως ένα ξέσπασμα των γηπεδούχων στο τελευταίο 5λεπτο, έφερε σερι 3-0 και αέρα 2τερμάτων στο τέλος του ημιχρόνου (12-10). Αποφασισμένες οι παίκτριες του Αμύντα να μην δώσουν άλλα περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα του Γιώργου Γιουλβανίδη, χαλύβδωσαν την άμυνα τους και με επιθετική τριπλέτα τις Τσιομπάνου (9γκ.), Στρατάκη (7γκ.) και Βαφειάδου (5γκ.), μετέτρεψαν το δεύτερο μέρος σε παράσταση για ένα ρόλο. Με τη διαφορά, να πιάνει μέγιστη τιμή +7 (25-17), 10λεπτά πρίν το τέλος, ο τεχνικός του Αμύντα προχώρησε σε μια σειρά αλλαγών, δίνοντας χρόνο συμμετοχής και στις υπόλοιπες παίκτριες της αποστολής. Το τέλος της αναμέτρησης, βρήκε παίκτριες και τεχνικό επιτελείο να χειροκροτούνται απο τους φιλάθλους για την επίτευξη της νίκης και να ενθαρρύνονται για το μεσοβδομαδιάτικο (12/11) παιχνίδι πρωταθλήματος, με την Ορμή Λούξ στην Πάτρα. Η διεθνής, Κατερίνα Βαφειάδου, εκ των πρωταγωνιστών του Αμύντα στην αναμέτρηση σημείωσε: «Αν και αγωνιστικά δεν είναι έτοιμη 100%, εν τούτοις είμαι ικανοποιημένη που επέστρεψα στην αγωνιστική δράση και συνέβαλα με την απόδοση μου, στη νίκη της ομάδας.Ο Αμύντας έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και πιστεύω ότι από έδω και πέρα ο χρόνος είμαι με το μέρος μας.
Αυτή τη στιγμή προέχει το παιχνίδι της Τετάρτης με την Ορμή Πατρών για το πρωτάθλημα και στη συνέχεια θα έχουμε το χρόνο, για να σκεφτούμε την Ευρωπαϊκή αναμέτρηση με την Ισραηλινή Χολόν».
Διαιτητές: Πήτας Δ. – Κυριακού Ζ.
5λεπτα: 2-0, 2-2, 3-5, 7-7, 9-10, 12-10 (ημχ.), 14-12, 18-13, 19-14, 23-15, 25-17, 26-19
ΑΜΥΝΤΑΣ (Ν. Γιώσκος-Α. Παπαβασιλείου): Κόρρα (τφ), Ταϊρίδου (τφ), Γεωργιάδου, Μπάντη, Στρατάκη 6, Καλογήρου, Τσιομπάνου 7, Χατζή, Γκάτσιου 3, Καλοϊδή 2, Σμαρδέλη 3, Σουμελίδου, Κωτσοπούλου, Βαφειάδου 5.
Δίλεπτες Αποβολές: 5 Πέναλτι: 1/1
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Γ. Γιουλβανίδης): Πυριτίδου, Παρασκευαϊδου, Παπαδοπούλου, Βασιλειάδου, Ιωαννίδου, Τσιτσούκη 4, Παναγιωτίδου 2, Αναστασίου 9, Φράγκου 2, Ανδρίτσου 2, Γιουλβανίδου, Δερβίση, Ξερίδου, Ζιάκα, Πλιόγκα.
Δίλεπτες Αποβολές: 5 Πέναλτι: 2/3

Ρεπορτάζ: Γιώργος Θεοχαριδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ