Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ 10ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΑΝΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Με την εκδοση ψηφισματος έληξε το 10ο συνέδριο των Αντιπροσώπων της Παμποντιακης Ομοσπονδίας Ελλάδος. Στο ψηφισμα τους αναφερουν: "Όλοι εμείς οι σύνεδροι του 10ου Συνεδρίου των Αντιπροσώπων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος που έλαβε χώρα στην Αθήνα την 30η Νοεμβρίου 2014 ανανεώνουμε τους όρκους μας στα ιδανικά και τους καταστατικούς σκοπούς της Ομοσπονδίας μας και ομόφωνα :
1) Διατρανώνουμε την βούληση μας για την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και την Διεθνή Καταδίκη της Τουρκίας. Ορίζουμε την φετινή χρονιά ως χρονιά αφιερωμένη στην Γενοκτονία των προγόνων μας και καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του Ποντιακού χώρου σε συστράτευση για την επίτευξη του υπαγορευομένου από την αίσθηση καθήκοντος απέναντι στους προγόνους και τις ρίζες μας, την ηθική και τις πανανθρώπινες αξίες στόχου.
2)Διατυπώνουμε για πολλοστή φορά την αντίθεση μας με το παράνομο νομικό και διοικητικό καθεστώς του Ν.Π.Δ.Δ. Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση την αταλάντευτη θέση της Ομοσπονδίας στον αγώνα για την αποκατάστασητης νομιμότητας, ήτοι η πλειοψηφία των μελών της διοίκησης του Ιδρύματος να εκλέγεται και όχι να διορίζεται.
3) Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την διακοπή των συντάξεων και της υγειονομικής περίθαλψης των ανασφαλιστών υπερηλικών γερόντων μας. Επί δύο σχεδόν έτη γινόμαστε αποδέκτες υποσχέσεων, από μέρους της κυβέρνησης, για την αποκατάσταση της αδικίας, δυστυχώς όμως όλες διαψεύδονται. Καλούμε την πολιτική ηγεσία της χώρας να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να εξαφανίσει τον άκρως αντιδημοκρατικό και απάνθρωπο Νόμο, που οδηγεί στην φυσική εξόντωση των γερόντων μας.
Οι Σύνεδροι…."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.