Τ.Ε.Ε.Τ.:19η ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Συνεχίζονται οι εικαστικές συνομιλίες απο το Εικαστικο Εργαστήρι του Τ.Ε.Ε.Τ. Φλώρινας στο cafe Goose στις όχθες του ποταμού Σακουλεβα. Οι συνομιλίες συνεχιζονται με τις Ασυνειδητες Αναμνήσεις απο την Αφροδίτη Γκρίζη απο την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου εως τις 12Δεκεμβρίου.
Ασύνειδες αναμνήσεις
Μεταξύ χαρτιού και μεταξιού συντίθεται μία αφήγηση ελλειπτική με διείσδυση στο υποσυνείδητο. Το φως περνάει από το ημιδιάφανο μεταξωτό ύφασμα για να εξαυλώσει μορφές και γεγονότα, δηλώνοντας την ικανότητα της ανθρώπινης ύπαρξης να εξελίσσεται και να αλληλεπιδρά με το περιβάλλον. Από τη σύλληψη μέχρι το θάνατο, όλα μεταβάλλονται στον εσωτερικό και εξωτερικό κόσμο.
Η εμβρυική και παιδική ηλικία είναι η αρχή των καταγραφών στο υποσυνείδητο. Κρυμμένες μνήμες και βιώματα επηρεάζουν και καθορίζουν την ανθρώπινη φύση.
Υλικά: μετάξι, χαρτί, μωρομάντηλα, μελάνι, κάρβουνο, ακρυλικά
Βιογραφικό
Η Αφροδίτη Γκρίζη γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1970. Μεγάλωσε και κατοικεί στην Πτολεμαΐδα. Από το 1989-91 σπουδάζει στο “Τμήμα ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων” στο ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ. Το 1991-93 παρακολουθεί σεμινάρια συντήρησης προϊστορικών και ανθρωπολογικών ευρημάτων με καθηγητή τον Dr. Άρη Πουλιανό. Το 1993-97 είναι μέλος της ανθρωπολογικής εταιρείας Ελλάδος του παραρτήματος Πτολεμαΐδας. Το 2010 εισήχθη στο “Τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών” του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Παρακολουθεί το τρίτο εργαστήριο ζωγραφικής με συντονιστή τον Χάρη Κοντοσφύρη. Κάποιες από τις ομαδικές εκθέσεις που πήρε μέρος είναι η εξής:

“5×12=60″ στην Gallery 512 Πτολεμαΐδα 2011,
“we art what?” Η διασπορά των έργων 2012,
“Οικογενειακή υπόθεση” Γιώργος Τσακίρης στο μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας 2012,
“Μικρές φόρμες” στην gallery 512 Πτολεμαΐδας 2012
“Η κιβωτός του χονατζή-Ο χάρτης της παρουσίας και της απουσίας” πεδίο δράσης Κόδρα-Εβραϊκό μουσείο Θεσσαλονίκης-Πολυχώρος Τέχνης Remezzo 2013,
“Rem Brand Name project” ART ATHINA 2014,
LOLA NIKOLAOU 2013-14,
ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ 2013-14

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)