ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 
Το Σάββατο 17 Ιανουαρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος και η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, επισκέφτηκαν με τις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Φλώρινας τους χώρους του λιγνιτωρυχείου Αχλάδας στους οποίους έγινε κατολίσθηση, προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια αυτής και να αποφευχθεί μεγαλύτερος κίνδυνος.
Το φαινόμενο παρακολουθείται στενά από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Φλώρινας και μέσα στην εβδομάδα θα επισκεφτεί την περιοχή κλιμάκιο για να διαπιστώσει τα ακριβή αίτια και να αποφανθεί σχετικά με την επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση υπαιτιότητας. Από τον χρόνο ανάληψης των καθηκόντων της νέας περιφερειακής αρχής πραγματοποιούνται συστηματικοί και εντατικοί έλεγχοι του ορυχείου της περιοχής, στους οποίους παρευρίσκονται πάντα ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας και η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών. Σε πολλές περιπτώσεις έχουν επιβληθεί ιδιαίτερα υψηλές κυρώσεις ενώ έχει ξεκινήσει ήδη η προεργασία για τη μετεγκατάσταση του οικισμού. Ασκούνται συνεχείς και έντονες πιέσεις στην Επιθεώρηση Μεταλλείων -η οποία είναι και η πλέον αρμόδια για φαινόμενα κατολισθήσεων και στην οποία έχουν αναγγελθεί επανειλημμένως παρόμοια συμβάντα- προκειμένου να επισκεφτεί την περιοχή και αναμένουμε για δικές της ενέργειες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)